Barna i Kleiva står fortsatt i en livsfarlig skvis, men nå øyner Helge et håp: – Det står jo bare på vilja!

Åra går, og bussproblemene i Kleiva består. Sjøl om alt egentlig skulle vært på stell nå, så er det fortsatt ikke det – tjue år etter at Helge Holtung og naboene starta kampen for trygg skoleskyss. Nå har Helge et lite håp om at kampen endelig er over – se video over.

Bakgrunn: – Her er det skummelt å vente på skolebussen!

Som ReAvisa har skrivi om tidligerere: Barna i Kleiva må ta buss fra Bispeveien, uten busstopp langs en vei med 80-sone – der mange kjører langt fortere.

Mens foreldre og barn fortsatt lever med hjerte i halsen for farlig skoleskyss, er egentlig alt på stell: Penger er bevilga til busstopp langs Bispeveien, og Kleivaveien er oppgradert for buss for lengst.

En av de bedre småveiene i fylket

MØTE PÅ KLEIVAVEIEN: Helge Holtung tar i mot Frode G. Hestnes (FrP) og Arve Høiberg (AP) til en prat langs Kleivaveien – om Kleivaveien. Foto: Stian Ormestad.

Men fortsatt mangler busstoppene langs Bispeveien, og skolebussen kjører ikke Kleivaveien. Det er en gåte for alle som veit hvor flott Kleivaveien er blitt, og det er også en gåte for politikerne som tok turen til Kleiva i kveld.

Der tok Helge Holtung i mot Frode G. Hestnes (FrP) fra Våle, som viste hovedutvalgsleder i fylket Arve Høiberg (AP) fra Horten rundt i Re. Se video i toppen av saken.

– Vi har fylkesveier som er i dårligere stand enn denne veien, der det kjører skolebusser daglig, konkluderer utvalgslederen etter en tur langs den kommunale Kleivaveien.

– Nyttig å se med egne øyne

«BUSSTOPP»: Frode viser hovedutvalgslederen «busstoppet» langs Bispeveien. Her står skoleelever langs Bispeveien med 80-sone. Foto: Stian Ormestad.

Han har ansvar for skoleskyssen, og kan som bestiller pushe på for at bussen kjører om Kleivaveien. Det har ikke skjedd så langt. Når ReAvisa spør hvordan dette kan løses nå, så håper han at dette kan løses administrativt.

– Enten så må vi få på plass busstopp langs Bispeveien, eller så må vi få skolebussen til å kjøre Kleivaveien. Det er en av to. Sånn er det bare. Jeg vil ta opp dette i mine faste møter med fylkesrådmannen og hans stab, lover Arve Høiberg.

Som skryter av Frode G. Hestnes initiativ. – Det er nyttig å komme ut og se åssen ståa er rundt om.

– Det står jo bare på vilja!

SIGHTSEEING: Politikerduoen på farta til Kleiva. – Vi må få dette på stell, her er vi opptatt av å finne en løsning, helt uavhengig av politiske skillelinjer ellers, sier AP- og FrP-eren. Foto: Stian Ormestad,

– Det står jo bare på vilja!, mener Helge Holtung. Da han starta kampen for trygg skoleskyss, var hans nå voksne sønn skolestarter. – En lang kamp, konkluderer Helge.

– Men bare nå til høsten starter det to – tre nye unger på skolen her i Kleiva. Så det er akkurat like viktig nå som før!

– Og jeg unner ingen andre denne kampen, det har jaggu ikke vært lett – sjøl om det er rein fornuft, spør du meg.

Her blir asfaltarbeiderne møtt med jubelrop og bobler:

Bakgrunn: – Her er det skummelt å vente på skolebussen!

Fra arkivet: Bevilger 40 millioner kroner for en tryggere Bispevei.

Sjekk også: Hvor vil du at disse skal stå? Sjekk lista til UP-sjefen!

, , ,