Nå blir det en ny sending i beste etter fjøset-tid: – Et artig avbrekk når vi trenger det som aller mest!

FORSKRIFTSMESSIG FESTIVALSTEMNING: Lørdag 20. mars 2021 er det Revårock på skjermen igjen! Fotomontasje med bilder sendt inn under fjorårets sending.

Sett av lørdagen om akkurat to uker – da blir det en splitter ny Revårock-sending!

Sjekk også: Tusenvis så Revårock-sendinga!

Dette kunne du først lese i ReAvisa på papir mars 2021.

Da koronaen la en kraftig demper på Re som kultursted, dro Revårock-gjengen i gang en digital festival i samarbeid med ReAvisa.

Det skjedde i fjor våres, og det skjer igjen denne våren – så sett av lørdag 20. mars 2021 for forskriftsmessig festivalstemning.

PROGRAMLEDER: – Nå lader vi Fon, og så smeller det lørdag om to uker, lover «Etter fjøset»-programleder Thomas Stange. Foto: Stian Ormestad.

Trenger et artig avbrekk mer enn noen gang?

For igjen stikker strenge korona-restriksjoner kjepper i hjula for all moroa som vanligvis skjer her i Re, med nedstengning av hele den nye storkommunen.

Vi trenger et artig avbrekk mer enn noen gang?

Revårock-gjengen planlegger ufortrødent sendinga videre, som først ble omtalt i marsavisa på papir, men med enda strengere tilrettelegging:

Uten publikum er det ikke å regne som et arrangement, men heller en produksjon. De slutter ikke å lage TV, sjøl om det er korona.

Musikk, moro og masse historier fra bygda vår

– Vi har tenkt at vi får droppe planen om greenroom i kjeller’n, og så må gjester og artister bare være der når de må, rapporterer redaksjonen til ReAvisa. – I verste fall blir det å spille inn alt stykkevis på forhånd, men det håper vi å unngå.

Det blir musikk, moro og masse historier fra bygda vår – alt sammen forhåpentligvis live denne lørdagen.

I verste fall spilt inn i etapper på forhånd – like moro blir det uansett.

Forskriftsmessig festivalstemning

REVÅROCKEFELLER: For seks år siden inntok bønda by’n, og Re-banda fylte opp Rockefeller i Oslo. Når vi nå ikke kan finne på sånne sprell, får vi fylle korona-tida med forskriftsmessig festivalstemning hjemme i stua. Foto: Synne Eggum Myrvang.

FONS STØRSTE RAPPER? Olaf Solberg, alias O.D.P – Original Dugnads Player – kommer for å prate om sin ganske så ferske dugnadsrap. Da blir han nok enda mer gjenkjent på joggeturene langs Fonsveien. Foto: Stian Ormestad.

I fjor ble det et deilig kulturelt avbrekk fra korona-tida, der folk samla seg hjemme hos hverandre og fulgte sendinga på TV-skjermen med fullt forskriftsmessig festivalstemning.

FESTIVAL PÅ FJERNSYNET: En gjeng i Oslo med røtter i Re fester foran skjermen under forrige sending. Foto: Privat.

Den kommende «Etter fjøset»-sendinga blir mye over samme lest, men med enda flere musikkinnslag og nye aktuelle gjester i sofaen sammen med programleder Thomas Stange.

Vi har fått nyss om at den ferskeste Ridder av Re Frank Wedde kommer, og av musikalske innslag vil nok The Voice-aktuelle Charlotte Sofie Eliassen toppe hele greia.

O.D.P, the Original Dugnads Playa, Olaf Solberg, sin opptreden ryktes også. Han har sleppi sin aller første helt egne låt, selvfølgelig en skikkelig dugnadsrap.

Musikkstudio og snakkestudio på Vonheim

Dagfinn Ellingsen har vært på veien som musiker i tjue år, og han kommer for å fortelle hvor vrient det er å få feira seg sjøl for tida. Det blir også besøk av Res store bass-sønn Bernt Sørby.

Vi må heller ikke glemme Brokeback-gjengen og Za-Zaa, meldes det i en pressemelding fra første redaksjonsmøte som fant sted allerede i februar.

FONS STØRSTE TV-STJERNE: Charlotte Sofie Eliassen er aktuell i The Voice på TV2 om dagen, der hun gikk videre med klar margin – alle fire dommerne snudde seg og ville ha gullstrupen fra Fon på laget sitt. Foto: TV2.

TJUE ÅR PÅ VEIEN: Men feiringa lar vente på seg i korona-tid, utsatt flere ganger og nå planlagt til ett år etter den egentlige feiringa. Men den som venter på noe godt, og så videre – Dagfinn Ellingsen er klar den dagen korona-situasjonen tillater en heidundranes fest. I første omgang kommer han til Vonheim for å røpe litt av de mange historiene fra tjue år som musiker på oppdrag hele landet rundt. Foto: Stian Ormestad.

Alt sammen sendes, eller spilles inn, som sist fra Vonheim i Fon, med musikkstudio i storesalen og snakkestudio i lillesalen.

Du ser sendinga på nettavisa ReAvisa.no, og her vil komme mer info om Etter fjøset-sendinga fram til den store lørdagen.

Festivalmoro – for all ettertid

Etter livesendinga lørdag 20. mars, kan den ses i opptak i ettertid. Akkurat som fjorårets sendinger er mulig å gjenoppleve – når som helst.

Sjekk bare her (her finner du hele videoarkivet på ReAvisa.no):

Se pressekonferansen før fjorårets Revårock-sending:

FØRSTE REDAKSJONSMØTE: Denne gjengen planlegger ufortrødent videre den råeste TV-sendinga fra Fon denne våren. Fra venstre Revårock-festivalsjef Snorre Langeland, teknisk guru Jan Ringen, programleder Thomas Stange, og festivalsjefens antakeligvis yngre og som oftest litt mer barberte bror Bjarne Langeland som representant for Fon ungdomslag. Foto: Privat.

Sjekk også: Revårock-mimring – se bilder fra ReAvisa-arkivet

Les mer om Revårock i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur i Re.

,