Romjulskviss og romjulsrock – på skjermen

ZA-ZAA-ROCKEN: Siden du ikke kan dra på Za-Zaa-rock, må Za-Zaa komme til deg. Og det gjør bandet med en minikonsert 2. juledag klokka 22.00. Arkivfoto: Synne Eggum Myrvang.

– Hyggelig om folk samles i små forskriftsmessige grupper og får litt julehygge sammen med oss, julehilser kvissmastere og konsertmakere i Re.

Les også: Nå er bygdas viktigste juletre endelig tent!

I ei helt normal romjul i Re, er det sprell og show både her og der – med både 2., 3., 4. og 5. dagsfester på Revetal, i Fon, i Våle, i Undrumsdal – og så på Revetal igjen.

KLAR MED KVISS: Fra spisestuebordet hjemme i Rånerudåsen kjører Bengt Kenneth Ivarsson en julekarantenekviss 2. juledag. Foto: Privat.

Men i år ble det ene etter det andre avlyst, av høyst forståelige grunner i korona-tid.

Kviss og rock’n roll

Men noe står på planen – tips gjerne lokalavisa på Tips@ReAvisa.no dersom vi har gått glipp av noe flere kan ha glede av å vite.

  • Za-Zaa-rocken 2. juledag har samla godtfolk til fulle hus på Revetal i snart tjue år. Men siden du ikke kan komme til oss, kommer vi til deg, melder bandet som har en minikonsert på gang fra øvingzbula. Hyggelig om gode zamerater samles rundt skjermen og utveksler en skål eller ti. Det blir også litt snadder å mimre tilbake på fra Za-Zaarkivet på bandets ferske YouTube-kanal. Konsertstart er lørdag 26. desember klokka 22.00, også det på den nevnte YouTube-kanalen (ekstern lenke).
  • Det blir også julekarantenekviss 2. juledag, med Bengt Kenneth Ivarsson. Han fyra opp flere kvisskvelder i korona-tid, og gjentar suksessen nå i romjula. Bengt kjører kvissen hjemmefra i Rånerudåsen, med kvisstart lørdag 26. desember klokka 20.30. Her finner du mer info (ekstern lenke).
  • Det blir romjulkviss på Restauranten på Revetal 4. juledag. Dette blir over samme lest som de populære kvisskveldene gjennom sommeren, som har samla fulle hus så å si hver gang. Forhåndspåmelding er påkrevd, og kvisstart er mandag 28. desember klokka 18.00. Her finner du mer info (ekstern lenke).
  • Hengsrø smie har holdt konsert på nett også før korona-tid, som en årlig romjulstradisjon. De spiller også live på Facebook denne romjula, med konsertstart onsdag 30. desember klokka 21.10. Her finner du mer info (ekstern lenke).
  • Og det blir julegudstjenester, nesten som normalt. Men med påmelding og begrensa antall, blir det flere gudstjenester med færre folk. Det er i skrivende stund fortsatt mulig å melde seg på, les mer om  det her.

Førjulstid i korona-ånd

RE-ELEVER: Luciatog foran og rundt hele Re helsehus, med barneskole-elever fra Ramnes og julekonsert med Erlend Bratland. Foto: Stian Ormestad.

Det har også vært en julebordsesong med både Hoys og Tommy og Harald, med flere show med færre folk på hver forestilling enn vanlig.

Flere Re-artister har spilt inn og gitt ut julemusikk, som Tom Hansen med Revetal ungdomsskole-elever og søsknene Lagarhus i Ramnes.

Det har vært julekonsert og luciatog rundt Re helsehus. Der er det også blitt pynta med en flott julebygdeby.

Og det viktigste i Re-jula har allerede blitt gjennomført – Re Røde Kors sin julegaveinnsamling.

Les mer om jul i Re i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur og musikk i ReAvisa-arkivet.

, ,