– Det var da et voldsomt mediatrøkk på Re!

SOM NORMALT – I DISSE TIDER: Restauranten har fra første plan ble lagt planlagt for en julebordsesong korona-style, med smitteverntiltak, reglementert avstand og et begrensa antall plasser. Foto: Stian Ormestad.

Hoys-gjengens comeback har visstnok ført til et vanvittig mediatrøkk, der de inntar scenen med artigheter fra arkivet, bjeller i varierte størrelser, munnbind og meterstokk.

Populære juleshow på Revetal: – Men ikkeno’ trusekasting, altså!

Gutta boys i Hoys, med senterleder på Re-torvet og moromann Tom Bøyesen, lillebror Erik Werge Bøyesen, og Goggen, Jernia-ansatt, men aller mest høyjording Ole Kristian Lima, skal showe fram mot jul.

Og de starter med premiere i morgen torsdag 19. november og fortsetter fem torsdager fram mot jul, pluss ekstraforestillinger på en og annen onsdag – det er allerede satt opp to. ReAvisa fikk overvære generalprøven i kveld, onsdag.

HØY STEMNING: Men Tom synes noen ganger at Ole Kristian kan oppføre seg som et nek. Foto: Stian Ormestad.

Den harde Hoys-kjerne

Hoys-trioen mimrer tilbake på godt over tredve år med moro, og stiller med den harde kjerne. De tre står på scenen, alle som en, fra start til slutt. Og involverer publikum i kjent Hoys-stil.

Ikke rart de er populære og selger billetter som bare det, men at de er så populære som de skryter av fra scenen skal vi nok ta med en liten klype salt.

– Vårt comeback har skapt et voldsomt mediatrøkk, vi ramser opp: Tønsbergs blad, Gjengangeren, VG og Dagbladet. Men også internasjonale medier som New York Times, The Guardian og ReAvisa.

Re-åpner lensmannskontoret

SHOWETS BESTE? En elendig oversetter er blitt hyra inn, og vi får se Tom Bøyesen i fri dressur. Foto: Stian Ormestad.

Såpass stort er trøkket at lensmannskontoret på Revetal visstnok måtte re-åpnes igjen i hui og hast, for å sørge for en jernring rundt Restauranten denne førjulstida.

MUNNBIND OG METERSTOKK: Alle forhåndsregler er tatt før juleshow-sesong i korona-tid på Restauranten. Foto: Stian Ormestad.

Hoys-trioen deler scenen med Harald Bjerkesti Løken og Tommy Anderson, som skal stå for juleshowene fredager og lørdager fram mot jul.

Premiere for Tommy og Harald er førstkommende lørdag, 20. november.

Tar smittevern på alvor

– Juleshowene går som planlagt, melder Restauranten.

Som understreker at alle korona-restriksjoner følges til punkt og prikke med smitteverntiltak, reglementert avstand og et begrensa antall billetter til hver forestilling.

Kanskje trenger vi julemoro mer enn noen gang før, på tampen av dette korona-året?

Fra arkivet: Patriotisk julemoro – Tønsberg blir en liten del av Re.

FØRJULSMORO – TRADISJONEN TRO: Kanskje trenger vi dette mer enn noen gang på tampen av korona-året 2020? Foto: Stian Ormestad.

Vi skreiv om juleshowene først i ReAvisa på papir oktober 2020.

Les mer om jul i Re i ReAvisa-arkivet.

,