Sjekk valgresultatet i Re her – saken oppdateres!

STORTINGSVALG: Reingene har strømmet til seks valglokaler i Re. Foto: Stian Ormestad.

RE/TØNSBERG: Spente lokalpolitikere i Re heier fram sine gjennom valgnatta – ReAvisa bringer lokale reaksjoner og resultater.

Les også: Reingene gjør sin borgerplikt i ruskeværet.

Klokka 20.00 stengte valglokalene i Re – klokka 21.00 kan vi regne med å få de første resultatene fra forhåndsstemmene i Re.

Det er 6.831 stemmeberettigede i Re – 1.120 har forhåndsstemt, og disse resultatene er basert på disse stemmene:

Høyre er største parti i Re med 24,8 prosent av stemmene, foran Arbeiderpartiet med 22,1, Fremskrittspartiet med 19 og Senterpartiet med 16.

Les mer: Høyre kan bli største parti i Re – før første gang!

Når snart halvparten av stemme i Re er telt opp, viser det foreløpige resultatet at Høyre går enda mer fram – og at Arbeiderpartiet ikke går fullt så mye tilbake som de første resultatene.

En annen trend etter hvert som flere stemmer renner inn, er at Senterpartiet øker enda mer, og Fremskrittspartiet går tilbake. Partiene er nesten javnstore når halvparten av Re-stemmene er telt opp.

To tredjedeler av stemmene er telt opp rett over klokka 22 og trenden over forsterker seg på mange vis – og Senterpartiet har passert FrP og overtatt plassen som det tredje største partiet i Re.

Så å si alle stemmene er telt opp – Høyre fortsatt størst

Med 95 prosent av stemmene telt opp, er det fortsatt Høyre som troner på toppen med 24 prosent av Re-stemmene. Arbeiderpartiet står nå på 22,7 prosent, Senterpartiet 18 prosent, FrP 17,9 prosent.

KrF følger deretter, med et resultat godt over landssnittet på 6.1 prosent. Men KrF er partiet som foruten Arbeiderpartiet går mest tilbake i Re, i forhold til forrige stortingsvalg.

Senterpartiet går klart mest fram, med 3,7 prosent.

Dette er Vestfoldbenken den neste perioden:

Det blir de følgende folkevalgte som representerer Vestfold den kommende perioden:

Morten Stordalen (FrP) fra Re, som tar fire nye år, får ikke med seg Ellen Eriksen (FrP) på andreplass på lista.

Arbeiderpartiet beholder sine to plasser på Vestfoldbenken: Maria Aasen- Svendsrud fra Horten er ny på Stortinget, mens Dag Terje Andersen fra Lardal er en veteran.

Høyre er for første gang det største partiet i Re, og går også fram ellers i Vestfold.

Høyre går fra to til tre plasser på Vestfoldbenken, med Camilla Westgaard-Halle og Erlend Larsen som nye rikspolitikere, mens partikollega Kårstein Eidem Løvås tar fire nye år.

– Dette er historisk. Vi må tilbake til 1985 for å finne en så sterk Vestfoldbenk, sier Kårstein Løvås (H) til Tønsbergs Blad.

Tjøme-politikeren Carl Erik Grimstad (V) vil komme inn på utjevningsmandatet fra Vestfold, ifølge NRK Vestfold.

Dermed går Anders Tyvand (KrF) ut av Stortinget og KrF har ingen på Vestfoldbenken. KrF gikk sammen med Arbeiderpartiet mest tilbake i Re.

Kathrine Kleveland (SP) var inne og ute av tinget på utjavningsmandat hele natta, men det glapp i siste innspurt. Dermed blir ikke Per Asbjørn Andvik (SP) vara til Stortinget, tross at Senterpartiet hadde størst framgang i Re.

Fortsatt noen stemmer som skal telles opp

Rådmann Trond Wifstad forteller til ReAvisa at det mangler 30 forhåndsstemmer som ikke er telt, som vil bli telt sammen med forhåndsstemmene som kommer per post.

Disse stemmene vil bli telt opp i morgen og det endelige resultatet skal være klart innen klokka 17.00 tirsdag 12. september.

Sjekk valgresultatet i ditt sogn: Høyre, SP og AP er vinnerne

Les også: Morten er fortsatt på tinget – men mister andremandatet

Les også: Senterpartiet går aller mest fram i Re

Les også: Høyre kan bli det største partiet i Re – for første gang

Les også: Rekordmange har forhåndsstemt i Re

Les også: To på tinget fra Re?

Les mer om stortingsvalget her på nettavisa – og les mer om stortingsvalget i ReAvisa, september 2017.

VALG-AVIS: 11 sider er satt av til stortingsvalget i ReAvisa som kom ut torsdag før valget. Faksimile: ReAvisa, september 2017.

Her vil siste opptelling tikke inn – sjekk Valgresultat.no.

Følg med på valgresultatet på ReAvisa.no – her får du siste nytt fra valgdagen.