SP går aller mest fram i Re: – Jeg er kjempestolt!

KJEMPESTOLT: Per Asbjørn Andvik (SP) kan bli 1. vara til Stortinget. Foto: Stian Ormestad.

RE/TØNSBERG: Høyre er størst i Re, sjøl om de mister stemmer – fordi Arbeiderpartiet mister enda flere stemmer. Klart størst framgang har Senterpartiet.

Les også: Reingene gjør sin borgerplikt i ruskeværet.

Både Høyre og Arbeiderpartiet går tilbake i forhold til forrige stortingsvalg, men Høyre går mindre tilbake enn Arbeiderpartiet – og derfor blir Høyre for første gang det største partiet i Re.

STØRST – TROSS TILBAKEGANG: Høyre er for første gang det største partiet i Re. Lokallagsleder Tove Øygarden (H) er fornøyd. Foto: Stian Ormestad.

Med 95 prosent av stemmene telt opp, er det fortsatt Høyre som troner på toppen med 24 prosent av Re-stemmene. Arbeiderpartiet står nå på 22,7 prosent, Senterpartiet 18 prosent, FrP 17,9 prosent.

KrF følger deretter, med et resultat godt over landssnittet på 6.1 prosent. Men KrF er partiet som foruten Arbeiderpartiet går mest tilbake i Re, i forhold til forrige stortingsvalg.

– Vi er ikke så hissig på sentralisering

Senterpartiet går klart mest fram i forhold til forrige stortingsvalg, med 3,7 prosent. Partiet har stort sett vært størst i lokalvalg, men har sliti mer med oppslutningen i stortingsvalg.

– At vi øker mest er jeg kjempestolt av, sier Per Asbjørn Andvik (SP) fra Ramnes. Han står sjøl på 2. plass på Vestfold Senterpartis stortingsliste, og håper at det kan ha påvirka reingene til å stemme på partiet.

GÅR MEST TILBAKE: Arbeiderpartiet taper terreng i Re. Det er ikke godt nok, ifølge lokallagsleder Lars Jørgen Ormestad (AP). Foto: Stian Ormestad.

– Men aller mest kommer det nok av Senterpartiets gode politikk, der vi ikke er så hissig på sentralisering. Nå blir det spennende å se hvor mye gjennomslag vi får de neste fire åra.

Det kan hende at Per Asbjørn må møte på Stortinget, som 1. vara – hvis stortingskandidat Kathrine Kleveland fra Holmestrand kommer inn på tinget.

– Skulle jeg være så vanvittig heldig, skal jeg ikke glemme hvor jeg kommer fra, lover Per Asbjørn.

I så fall vil han møte en annen reing, Morten Stordalen (FrP). Han står på sikker plass og vil få fire nye år på tinget.

Les også: To på tinget fra Re?

STORTINGSVALG: Reingene har strømmet til seks valglokaler i Re. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Rekordmange har forhåndsstemt i Re.

Les mer om stortingsvalget her på nettavisa – og les mer om stortingsvalget i ReAvisa, september 2017.

VALG-AVIS: 11 sider er satt av til stortingsvalget i ReAvisa som kom ut torsdag før valget. Faksimile: ReAvisa, september 2017.

Her vil siste opptelling tikke inn – sjekk Valgresultat.no.

Følg med på valgresultatet på ReAvisa.no – her får du siste nytt fra valgdagen.