– Lei av snø? Husk å måke den viktigste plassen!

– Vi har den største forståelse for at folk er lei av å måke. Men for din egen sikkerhet måk også ved utganger du kan bruke til å rømme.

Fra arkivet: Flere er innesnødd og fortvila – et rush på telefonen.

Sjekk også: Viktig vekst for videre drift: «Flott LOKALavis!»

Rømningsveier og nødutganger må være fri, både på innsida og utsida. Fra hytte, hus og hjem er godt nok å måke så du får åpnet døren eller vinduet i full bredde, er den klare oppfordringa fra brannvesenet.

– Vi i brannvesenet ber naboer og venner til å ta spaden fatt hos de som kan ha utfordringer med å få måka rømningsveien sjøl. Det å stelle pent med naboen er en investering. Samfunnets helter er alle de vi veit bryr seg om andre, de fortjener den største TAKK.

Bygningseiers ansvar

MÅK DIN RØMNINGSVEI – SJØL OM DU ER LEI: Det viktigste er å komme seg ut, hvis det begynner å brenne. Foto: VIB.

– Vi ikke har kapasitet eller mulighet til å hjelpe til med måking, melder VIB på sine Facebook-sider. Næringsdrivende har en helt klar plikt til å holde nødutganger frie for snø.

– Alle nødutganger skal være fungerende til enhver tid. Se også opp. Kombinasjonen vind og snø har ført til skavler på tak.

– Det er bygningseiers ansvar å ta hånd om disse før de er til fare for andre i det offentlige rom.

Store snømengder

Nyttårshelga har det snødd store mengder, det har kommet nesten en meter med snø i Re ifølge snøkartet på SeNorge.no. Snøen har hopa seg opp i store skavler, langt høyere enn meteren flere steder, på grunn av vind og snøføyke.

Lokalavisa får flere telefoner fra fortvila folk som har snødd inne, og som ikke har helse til å måke sjøl. Den gamle praksisen i Re kommune, der kommunens folk kom for å hjelpe til og måke ved flere kommunale boliger, gjelder ikke lenger i nye Tønsberg kommune.

Dette skreiv ReAvisa om forrige vinter. Heldigvis har flere gode hjelpere trådd til med snøskuffa og hjelpa til med måking rundt om i Re.

SNØMÅKING: Hjemmetjenesten hadde problemer med å få fram bilene sine i dag. Kommuneansatte på hjemmekontor ble oppfordra til å møte opp med kost og snøskuffe for å hjelpe til – og ordfører Frank Pedersen var en av dem som tok oppfordringa. Foto: Selfie.

STORE MENGDER SNØ: – Må få tak i en høyere freser, tror jeg, skriver en ReAvisa-leser. Foto: Privat.

– EN STOR TAKK! – Store snømengder er krevende, og vi vil si tusen takk til alle som bidrar til at vi får håndtert dette på best mulig måte!, skriver Tønsberg kommune på Facebook-sida si. – Takk til alle som har vært den gode naboen og måkt innkjørsler for folk som skal ha besøk av hjemmetjenesten, og takk for tålmodighet og forståelse. Takk til ansatte i helsetjenestene som har tatt ekstravakter fordi andre har hatt problemer med å komme seg fram, ansatte som har overnatta på jobb for å rekke vakta, og ansatte som har tatt skia fatt for å nå fram til innbyggere som trenger besøk. Og takk til brøytemannskap som har brukt nyttårshelga på å jobbe kontinuerlig for å holde veinettet åpent. Foto: Privat.

Sjekk også: Avisa kommer til nytte helt til siste reis – inn i en peis.

Mest lest i 2023: Støre og store snakkiser i bygda vår.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les også: Flere er innesnødd og fortvila – et rush på telefonen.

, ,