Holdt maska helt til siste skoledag: – Det har vært noen rare episoder

MASKORAMA PÅ KIRKEVOLL SKOLE: Det var noe skikkelig lureri, helt fram til da de to siste maskene falt i dag, på siste skoledag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Gløm Maskorama på TV, dette er mye mer moro – når denne Re-skolen heller lager sin lokale versjon.

Last ned ReAvisa på papir juni 2023 – sommermagasin.

Den store finalen i årets Maskorama på Kirkevoll skole fikk sitt klimaks i skolegården i dag. Kanina Bunny Rabbit måtte ta av seg maska foran et kokende publikum – på alle vis.

Det var varmt i sommersola, og spenninga er til å ta og føle på i det maska danses av og ansiktet så vidt kan skimtes, og jubelen sprenger desibelskalaen.

Fem mystiske figurer

SPENNINGEN STIGER: Tre av fem er avslørt, alle skal opp på scenen, der de to siste skal ta av seg maskene – Harry Hummer og vinneren tilslutt Bunny Rabit. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Du jugde, du!, roper en elev med en gang Ingrid Tschicaja, kontaktlærer på 6. trinn, kommer til syne under maska. – Du har lurt meg trill rundt, sier en kollega med et oppgitt smil.

Men mange hadde tippa rekti, og to av elevene ble trekki ut som vinnere. Det var is til alle, og jubelen sto i taket da de siste maskene falt.

Det var opprinnelig fem flotte figurer, blant annet Reven – som seg hør og bør her i Re.

Hint og ledetråder

MASKA FALLER: Og bak kaninmaska var Ingrid, kontaktlærer for 6. trinn. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Maskorama skaper et stort engasjement på skolen. Både blant elevene, men også blant ansatte. Og foreldre, dette har vært tema over mang et middagsbord denne våren og sommeren.

Det starta i starten av mars, og siden har det blitt lagt ut hint og ledetråder, som oftest i form av videosnutter på skolens Facebook-side.

Og spekulasjonene har gått, helt fram til spenninga fikk sin forløsning på siste skoledag i dag.

Litt tull og fjas er viktig

MASKEN FALLER: Harry Hummer var Mikael, faglærer på 5. trinn. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Det er kjempegøy, forteller elevene til lokalavisa. De har studert videoene, og etterpå lagt merke til de minste detaljer. Som å se på neglelakken til lærerne. Kanskje det kan samsvare med siste hint?

Til elevene som er litt oppgitt over å ha ikke skjønt hvem som skjulte seg bak kaninmaska, forteller Ingrid at det er lov å juge litt når det er lek og moro.

– Det er fint for elevene å se at vi lærere også kan tulle og fjase, dette er en skikkelig uhøytidelig greie der vi bare har det gøy.

Stort engasjement

HEIAROP: Jubelen runger over Re, når det er finale i Maskorama på Kirkevoll skole. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er Anette Teien som får skryt av alle for å ha finni på dette. Maskorama på NRK ga ideen, men den er blitt tilpassa helt perfekt til skole-versjon, med videoer blant annet.

– Jeg fikk dattera mi til å filme meg mens jeg showa i kanindrakta utpå et jorde, sier Ingrid og ler, – da var det en del forbipasserende som glante og lurte litt.

Alle har gått all in, både de som gjetter og de som blir gjetta på, og det skaper et stort engasjement på skolen.

Superfint på Kirkevoll skole

PRIMUS MOTOR: Anette Teien har mange timer med planlegging for å tilpasse det opprinnelig NRK-programmet til skolehverdagen, der Maskorama har vært en stor snakkis hele denne våren og sommeren. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi har det superfint her på Kirkevoll skole, men nå er det enda mer moro å gå på skolen. Dette er noe vi gleder oss til, få nye hint, og gjette oss fram til hvem som er hvem, forteller elever til lokalavisa.

– Det er jo enda en fin greie for å gjøre skolen mer morsom, sier Mikael Sjue, faglærer på 5. trinn, som skjulte seg inni hummeren.

Harry Hummer dansa seg ut av den knallrøde kostyma til stor jubel, også han ble avslørt i dag.

Holdt maska i drøyt tre måneder

REVESTREKER: Selvfølgelig må reven med, i bygda Re med bygdebyen Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Det har vært noen rare episoder, forteller Ingrid og Mikael, der de har prøvd å holde maska i drøyt tre måneder. Spørsmålene har vært mer og mer vriene å svare på, og mistankene etter hvert mange.

– Det har vært noen detaljer som jeg ikke har tenkt på, men som elevene snapper opp. Og vi har prøvd å forvirre, både elever og kolleger, sier de lurt og ler godt.

Anette har hatt mange timer med planlegging for å få til denne moroa for elever og ansatte.

Liten tvil om hvor moro det var, da ReAvisa fikk være med på den store finalen i dag.

Nysgjerrig på hva som skjer i Re i sommer? Sjekk ReAvisas sommermagasin – som alltid kan papiravisa lastes ned på nettavisa – gratis.

Se flere bilder fra Maskorama på Kirkevoll skole:

VINNEREN TILSLUTT: Kanina ble stående igjen helt til sist. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I FINALEN: Hummeren holdt maska til siste skoledag, den også. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ALLEREDE AVSLØRT: Resten av figurene var avslørt allerede, men får full jubel. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ELEFANTASTISK: For et engasjement, for et lydnivå, og for et fantastisk tiltak for en enda bedre skolehverdag – med det lille ekstra. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SPENNINGEN STIGER: De to siste maskene skal snart falle. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MANGE MENINGER: Alle har en ide om hvem som skjuler seg bak de to siste maskene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

AV MED MASKA – AV MED MASKA! Moroa måtte vel høres helt til Tønsberg by? Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– DET ER INGRID!!! Mange elever og kolleger ble nok forvirra – og imponert – over Ingrid og alle de hvite løgnene for å lure dem til å tro at hvert fall hun ikke var kanina… Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ELEVRÅDSLEDER: Steinar Semb har latt seg lure og ler godt av alt det han husker av ledetråder og forvirring, som gjorde hele leken veldig morsom fra start til slutt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HARRY HUMMER SIN TUR: Kanina Bunny Rabit er vinner, Harry Hummer nummer to – nå skal den avsløres. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TAR FART: Før maska skal av og hodet inni skal fram i sollyset. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

….. DET ER……..? Mikael veit å skape enda større spenning, når allerede spenningen er på bristepunktet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– MIKAEL!!! Harry Hummer, eller det vil si Mikael, har klart å kjøre showet helt ut til siste skoledag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VEL BLÅST! To heldige elever, blant mange, som hadde gjetta riktig, blir trekki ut, lest opp, og får premier. Maskorama-deltakerne får rungende applaus. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

APPLAUS: Et godt påfunn, supert gjennomført. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Her finner du ReAvisa på papir – sjekk hentesteder:

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Her er papiravis-arkivet.