Konserter på rekke og rad: Finpusser på repertoaret

PUSSEMASKIN: Det skal ikke stå på redskapen, når siste finpuss gjøres unna i øvingsgarasjen til Anders Kjær langs Kileveien i Ramnes. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Blant maskiner, materialer og malingsskvetter øves det til konsert: Cosmic er først ut av mange band på Revetal gamle stasjon-scenen utover våren.

Last ned ReAvisa på papir – gratis!

Til helga teller nemlig trommis Ulf Petterson opp, så kaster resten av Cosmic seg på; Odd Henry Solberg på bass og vokal, Harald Andreas Knutsen på gitar og vokal, Anders Kjær på gitar og vokal, og det nyeste tilskuddet Meggie Michel på tangenter og vokal.

Det lokale bandet har holdt det gående i femti år, helt siden Anders Kjær starta opp Cosmic sammen med gode musikk-kompiser i 1973. Så har bandmedlemmer kommet og gått – og kommet tilbake igjen – i løpet av de femti åra som har gått.

Starter vårprogrammet

TELLER OPP: Ulf Petterson har kommet og gått som trommis i bandet, men har mest kommet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Cosmic starter vårprogrammet på Revetal gamle stasjon med konsert lørdag 11. mars, så går det slag i slag utover: Helga etter blir det konsert både fredag og lørdag.

Fredag 17. mars rocker Decibull Revetal. De øver i Rockstream-øvingskjelleren langs Kileveien i Ramnes, Cosmic øver i garasjen til Anders Kjær noen hundre meter borti gata.

Midt i mellom disse øver Unge talenter i Re i garasjeloftet til Thor Morten Hansen, og langs den samme Kileveien ligger også øvingsbula til Za-Zaa.

Gamle ringrever og unge talenter

DEMENSKORET? – Vi er vel snart en versjon av demenskoret, sier Anders Kjær og ler, – vi øver og koser oss hver uke, nå må vi vel snart det for å huske alt – men det er bare for moro, musikk har alltid vært en hobby. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Lørdag 18. mars kommer Eddies Five tilbake til Revetal, tre – fire tiår etter at de var lydsporet til en ungdomsgenerasjon på bygdefester her – det kan du lese mer om i denne papiravisa – last ned gratis.

Fredag 24. mars står Unge talenter i Re på stasjon-scenen – en fantastisk fin vårtradisjon. Lørdag 25. mars kommer Rune Rudberg tilbake til Revetal for å holde solokonsert på stasjon.

Og det var bare mars-programmet til Revetal gamle stasjon – det er bare å glede seg til fortsettelsen utover våren!

LØFTER LYDBILDET: Meggie Michel på tangenter og vokal er det nyeste tilskuddet i Cosmic. Hun hørte dem spille på Hælja hime i Andebu sist sommer, og ble med i september. – Ho glei rett inn i gjengen, forteller gutta, – og en jentestemme løfter lydbildet noe så veldig, sier de fornøyd med nykommeren. – Også er ho utdanna innen musikk, noe vi andre amatørene så absolutt ikke er. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MASKINER OG MUSIKK: Harald Andreas Knutsen har kort vei fra gitarsolo til rette redskap, hvis han skulle få behov for å kappe noe i to. Garasjen til Anders funker fint som snekkerverksted og musikkverksted. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PÅ PLAKATEN: Bandnavnet Cosmic har eksistert siden 1973. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Liker du LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN er 54 02 82.

Sjekk også: – Revetal må komme ut av skapet – som by.

Les mer om kultur og musikk i ReAvisa-arkivet.

Last ned ReAvisa på papir – gratis!