Gamle Re sjukehjem legges straks ut for salg – igjen

FRA SINE GLANSDAGER: Dette bildet er fra da det var full drift her. I år er det ni år siden sjukehjemsdrifta ble lagt ned, og i løpet av våren skal det gjøres et nytt forsøk på å selge deler av bygningsmassen som Re sjukehjem ble drifta i fram til tampen av 2014. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Etter flere forsøk uten hell og en lang pause fra markedet, legges gamle Re sjukehjem i Våle ut for salg igjen om ikke så lenge. – Vi er i gang med salgsforberedelser.

Her starter byggingen av Re helsehus, for akkurat ti år siden.

Re sjukehjem i Våle ble lagt ned da nye Re helsehus sto ferdig på tampen av 2014. Deler av bygningsmassen er blitt brukt til litt forskjellige formål, men mesteparten har stått tomt siden den gang.

Det har vært tilfeller av hærverk og det har vært bekymring for forfall, som lokalavisa har skrivi om tidligere. Det har også vært gjentakende spørsmål om salg eller å bruke bygningene til noe nyttig.

Skal selges i løpet av våren

GJENGRODD: Re sjukehjem ble nesten overtatt av naturen fem år etter at det ble lagt ned. Bildene er fra 2019, da gamle Re kommune ga opp å selge den gang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TRAPPER OPP: Nå skal Re sjukehjem nok en gang ut på markedet, og håpet er å få et salg i havn i løpet av denne våren. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ReAvisa skreiv følgende for fem år siden, da Re kommune ikke hadde lyktes å selge det gamle sjukehjemmet: – Ingen interessenter, fortalte rådmann i Re. Nå gjøres det et nytt forsøk, forteller Jan Eide, kommunalsjef for Eiendom og tekniske tjenester i Tønsberg kommune:

– Vi har søkt om fradeling av areal, og avventer fradeling og oppmåling, og det er sendt ut konkurransegrunnlag til næringsmeglere om salgsoppdraget. Vi har henvendt oss direkte til tre leverandører.

Fristen er satt til denne uka, fredag 17. februar. – Vi tar sikte på å inngå kontrakt med megler i løpet av mars, svarer kommunalsjefen da ReAvisa spør.

Koster noen kroner

Eiendommen selges som den er, etter gjeldende planer. På spørsmål fra ReAvisa opplyses det at totale årlige driftsutgifter, alt inklusivt, er på rundt 230.000 kroner per år.

Det vil si at det har kosta fellesskapet en del kroner å la bygningene stå mer eller mindre brakk siden sjukehjemsdrifta ble lagt ned i 2014, da Re helsehus sto ferdig.

Det gamle sjukehjemmet på Krakken i Fon ble solgt allerede i Re kommune sin tid, til en privat stiftelse som driver i lokalene.

Bakgrunn: Skulle vært solgt – nå tar snart naturen over.

Si din mening: – Har vi en helt annen eldreomsorg i dag?

Hva er ditt inntrykk av Re helsehus?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

RE HELSEHUS: På tampen av 2014 sto Re helsehus ferdig på Revetal, og dette huset tok over for sjukehjemmene Krakken i gamle Ramnes kommune og Våle og deretter Re i gamle Våle kommune. ReAvisa sjekker ståa i eldreomsorgen i Re i dag i papiravisa 16. februar. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VAR DENNE SAKEN Interessant? SETTER DU PRIS PÅ LOKALAVISA DI?
VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES, SÅ ER REAVISA-VIPPSEN 54 02 82.
, ,