Eget Re-bord på Idrettsgallaen: – En kjempefin kveld

Bygdas idrettshelter forteller at Idrettsgallaen var en stor opplevelse. Og de ble selvfølgelig sittende ved samme bord, – et eget Re-bord, rett og slett.

Bakgrunn: – Bare det å være nominert er stort.

Skytteren Jeanette Hegg Duestad og svømmeren Fredrik Solberg vant begge sine kategorier i den regionale Idrettens festaften i fjor. Tidligere har de begge blitt kåret til Årets Idrettsnavn i Re, det skjedde i helt i starten av deres karrierer som nå er på verdenselite-nivå.

Lørdag 7. januar 2023 kjempa de om heder og ære mot landets største idrettsstjerner i den nasjonale Idrettsgallaen på Hamar.

– En kjempefin kveld med fine folk

IDRETTSGALLAEN: Fredrik Solberg og Jeanette Hegg Duestad på rød løper under den nasjonale Idrettsgallaen. Foto: Privat.

– For min del var det en stor opplevelse å få være en del av denne kvelden sammen med Norges beste idrettsutøvere. Jeg hadde en kjempefin kveld sammen med fine folk, forteller Jeanette til ReAvisa.

Hun var nominert til prisen Årets kvinnelige idrettsutøver, som den langt ifra ukjente langrennsløperen Therese Johaug vant. – Bare det å bli nominert er stort, sa Jeanette i forkant av gallaen.

Jeanette ble den beste utøveren i verdensmesterskapet i Kairo på tampen av fjoråret. Hun fikk en fantastisk presentasjon i beste sendetid på NRK.

– En veldig morsom opplevelse

– Det var en veldig morsom opplevelse, forteller Fredrik om den store kvelden. – Det er alltid fint å få anerkjennelse for prestasjonene, sier Re-gutten som var nominert til Årets mannlige parautøver.

– Jeg vant ikke prisen, men det forventa jeg ikke, heller, sier Fredrik. Prisen gikk til paraalpint-utøveren Jesper Saltvik Pedersen. – Jesper fortjener den veldig mye, og jeg er veldig glad for at han fikk prisen etter en så bra sesong som han har hatt.

Fredrik forteller at det også var veldig moro å se andre utøvere han kjenner få vel fortjente priser underveis i løpet av en festaften.

Alle reingene på samme bord

– Jeanette og jeg satt faktisk på samme bord, så det var også veldig stas, rapporterer Fredrik fra Re-bordet under Idrettsgallaen på Hamar. Akkurat som Jeanette, fikk også Fredrik en flott presentasjon på direktesendt NRK TV på lørdagskvelden.

Jeanettes trener for skytterlandslaget var nominert til Årets trener, der gikk prisen til treneren for håndballjentene Thorir Hergeirsson.

Så må vi også nevne Eira Weseth som fikk prisen Årets ildsjel, fra nabobygda vår Hof.

ReAvisa-året i bilder – se vår oppsummering av 2022:

Avisa kommer ikke lenger i postkassa – her finner du den:

Les mer om sport i Re.