Erling (102) ble overraska med en luftig bursdagsgave: – En kjempeflott tur

102-ÅRSBURSDAG: Erling Klausen (102) ble feira på seinsommeren med en flytur. På den store dagen ble han feira med kake, kaffe og allsang på Re helsehus, og ReAvisa stakk innom for å høre om bursdagsgaven. Foto: Privat.

Denne høsten fylte Erling Klausen 102 år – og det ble feira tidligere på seinsommeren med en tur opp i høyden. – De finner på så mye rart, dissa barnebarna og familien min. Men det er veldig moro, altså!

Dette kunne du først lese om i papiravisa – last ned gratis.

Det var 2. september 2022 at Erling Klausen runda 102 år. Han er født på gården Jerpekjønn Mellom som han dreiv i 70 år, nå bor han på Re helsehus. Der trives han veldig godt.

På den store dagen første fredag i september ble han feira med allsang, vafler, kake og kaffe – og blant mange gratulanter på besøk, stakk også Re-daktøren innom. Det kunne du først lese om i papiravisa.

Avisbud på Re helsehus

HURRA: Re-daktøren stakk innom 102-årsjubilanten på den store dagen for å gratulere og prate om den høytflyvende bursdagsgaven fra familien. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.no.

– ReAvisa er ei så fin avis, det er så mye fint å lese om, sier Erling, som er avisbud på huset. Han henter svære bunker og legger rundt på stuene og i postkassene til alle.

Men her en dag på tampen av august måtte folk hente avisa si sjøl, for da ble han dratt med av barnebarnet og ut på tur – uten at han visste hvor og hva han skulle.

– Jeg visste ingenting, jeg. Men jeg ville gjerne være med, for de finner på så mye rart, Robert og dissa barnebarna og familien etter meg.

102-åringen ble nemlig overraska med en gave litt utenom det vanlige av familien:

Overraskelsesgave

– Det ble veldig god stemning da han skjønte at vi var på vei til flyplassen, forteller barnebarnet Robert Klausen. – Det skulle være en overraskelse, så vi hadde ikke sagt hva vi skulle. Men på vei mot flyplassen, sa bestefar: Å, ska’ vi det!

Erling forteller at det var en kjempeflott tur. – Åsså så god utsikt! Vi så masse båter i Oslofjorden. Det var flott å sitte og se seg rundt, der nede.

102-åringen liker seg godt i høyden. Han har alltid drømt om å hoppe i fallskjerm.

– Men jeg har kanskje blitt litt for gammal for det?

B’yner å bli voksen

På den andre sida skal han være forsiktig med hva han ønsker seg, for barnebarna er truanes til hva som helst, ifølge jubilanten. – Jeg ble litt sliten, innrømmer Erling i prat med ReAvisa, – men så b’yner jeg vel å bli voksen, veitu. Det tar på å være sånn på farta, en hel dag.

Det ble lite akrobatikk i lufta, med en passasjer på drøye hundre år – det ble en fint og luftig ferd til sjøflyhavna på Fornebu. Det venta en bedre lunsj følget med Erling, barnebarnet og piloten som er inngifta i familien.

– Men det ble litt akrobatikk for å komme inn og ut av flyet, forteller Robert – han måtte løfte bestefar inn og ut av flyet. Med en bakkehøyde på 1.40 inn i cockpit var det ikke bare å sprette opp i flysetet – lenger.

Sjøl om Erling fortsatt er en spreking for alderen.

LUFTIG 102-ÅRSBURSDAGSGAVE: Høyt oppi himmelen feira familien Erling Klausen med hans 102-årsbursdagsgave. Foto: Privat.

Fra arkivet: – Jeg stortrives på Re helsehus – og jeg følger med!

Les også: Erling (101) deler sine beste valgråd med de unge.

Dette kunne du først lese om i papiravisa – last ned gratis.

Les mer om folk i Re.