Her rappes robotgrassklipperen gang på gang: – Virker veldig som bestillingstjuveri

BJARNE ER BORTE: Robotgrassklipperen til Kjell Foss AS har fått navnet Bjarne. Nå er både Bjarne 1 og Bjarne 2 borte, bare ledningene ligger igjen etter både ladestasjon og robotgrassklipper. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

For andre gang på kort tid har noen rappa robotgrassklipperen her – nå vil de advare andre.

– Jeg vil ikke i avisa! Men akkurat den historien der kan vi vel ta…

Hos Kjell Foss AS har den andre robotgrassklipperen blitt borte i løpet av kort tid. I sommer forsvant den første, og natt til fredag forsvant den andre.

Folk fra fjellsprenger-firma kasta de seg i bilen for å følge spora den la etter seg, men etter litt over sju kilometers forfølgelse stoppa alle spor.

Tjuvebande som veit hva de er ute etter?

KRUSSEDULL-FLUKTRUTE: Robotgrassklipperens rute ved det første tjuveriet, der tjuvene har deaktivert sporingsenheten mest sannsynlig i en bil bak hekken for Kjell Foss AS. Foto: Skjermdump.

– Det må være en tjuvebande som er på jakt etter akkurat disse. De klipper ledningene og tar med seg robotgrassklipper, ladestasjon og hele sulamitten, forteller Karin Flåteteigen ved Kjell Foss AS på Lundteigen.

– Det virker veldig som bestillingstjuveri, mener hun. Den første gangen var ingen klar over at robotgrassklipperen var borte. Da hadde de opplevd det samme på Huset mitt på Brår.

Det var først da Karin hørte om det og sjekka om deres var på plass, at hun oppdaga at det var den ikke. Da var både tjuver og klipper fordufta for lengst.

Den ganske så nyinnkjøpte erstatteren ble rappa natt til fredag sist uke. Men da gikk alarmen umiddelbart.

Deaktiverer sporinga etter kort tid

STOPP PÅ KJØNNERØD-TOPP: Robotgrassklipperens rute ved det andre tjuveriet, der tjuvene stoppa på Kjønnerød-toppen for å deaktivere sporingsenheten. Foto: Skjermdump.

– Vi har varsling på telefonen med en gang robotgrassklipperen går utafor sona si, så da kasta noen av våre folk seg i bilen og fulgte etter, forteller Karin til ReAvisa.

– Men tjuvene veit helt sikkert hvordan de får deaktivert sporinga. Begge gangene har det ikke gått lange tida og veien før sporene stopper.

Første gang ble sporingsenheten kopla ut rett på andre siden av hekken for plenen til Kjell Foss AS.

Nå kjørte tjuvene til Kjønnerød-toppen før de svingte inn til sida og fikk kopla den ut.

Tap på rundt 60.000 kroner

HELE RUTA: Robotgrassklipperens rute fra Kjell Foss AS på Lundteigen til Kjønnerød-toppen ved det andre tjuveriet. Tjuvene kjørte rett over sju kilometer med folk fra Kjell Foss AS i hæla, før alle spor stopper – nok en gang. Foto: Skjermdump.

Det er snakk om verdier, hver av robotgrassklipperne koster rundt 30.000 kroner – nå har altså to forsvinni til en samla sum på rundt 60.000 kroner.

Karin og resten av Kjell Foss-gjengen advarer andre robotgrassklipper-eiere: – Kanskje har flere opplevd det samme?

Tjuveriene vil bli politianmeldt. ReAvisa har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra Politiet i Sør-Øst til saken.

Slår til seint på kvelden og natta

NYKLIPT OG FINT: Robotgrassklipperen Bjarne har gjort jobben godt og grundig, men nå er han rappa fra Kjell Foss AS. De vil advare andre mot det som nå skjer – etter at tjuver har stikki av med to robotgrassklippere i løpet av kort tid herfra. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Et kjapt nyhetssøk viser oppslag i andre lokalaviser rundt om i landet, der det kommer fram at robotgrassklippere er lett omsettelige og ofte dårlig sikra – en fristende kombo for uærlige og kriminelle sjeler.

I tilfelle Kjell Foss AS er robotgrassklipperne godt synlig fra Kileveien, og det er tilsynelatende lett å røske den med seg i forbifarta. Det har neppe tatt lange tida å klippe ledningene og få med seg alt.

Det siste robotgrassklippper-tjuveriet skjedde før midnatt natt til fredag sist uke, 30. september 2022. Siste sporing var klokka 23.18.

Det første robotgrassklipper-tjuveriet skjedde rett over midnatt natt til lørdag 30. mai 2022. Siste sporing var da klokka 00.34.

Fra arkivet: Her klippes snora for nybygget til Kjell Foss AS.

Sjekk også: – Bispeveien er litt skummel.

Les også: – Ingen høyreregel i Regata.

Les mer fra politiloggen.