Re-gutter i en ny og fartsfylt NRK Super-serie

MENTOR: Peder K. Johansen (10) fra Re viser fram crosskarten og lærer NRK Super-programleder Morten å kjøre og alt om sporten. Foto: Privat.

Her i Re er det mange som gir maks gass – og ett par av våre yngste bilsportutøvere har vært med på innspillinga av en ny og farstfyllt NRK Super-serie med premiere i kveld.

Les også: Helt i hundre på Elverhøy-kickoff.

I kveld fredag 30. september 2022 starter NRK Super sin nye serie for og med barn, «Maks gass». Som navnet tilsier spiller dette på motorsportgrener – for barn.

Serien vil gå åtte fredagskvelder framover, med sendestart klokka 18.40 på NRK Super. Programmene vil også være tilgjengelige på NRKs nett-TV.

Motor og mestring

MÅLFLAGG-GUTT: Niklas B. Ormestad (9) er klar for å flagge crosskart-vennene sine i mål. Foto: Privat.

I første episode får vi ikke se Re-gutta Peder K. Johansen (10) og Niklas B. Ormestad (9), de får vi se i en seinere episode. I første episode får Victor (12) besøk, han kjører dragrace.

Hvordan føles det å kjøre en bil som nærmest skytes ut som en rakett når gassen trykkes ned?, lurer Morten Strand og Saft Suse, kjent fra «Gjør det sjøl», på.

De kjører land og strand rundt for å møte barn som elsker motorsport, heter det i ei pressemelding fra NRK Super:

– Det blir motorbrøl, lukt av svidd gummi – og ikke minst masse mestring.

Mentor fra Re

KLART FOR OPPTAK: To dager ble det filma på Grenland motorsportsenter, dit crosskartkjørerne fra Re reiser for å trene. Foto: Privat.

Gjennom åtte episoder testes ut forskjellige motorsportsgrener, med veiledning fra barn som er ekspert i sin sport. Etter det ReAvisa har hørt, men ikke fått bekrefta, så kommer crosskart-episoden som den aller siste episoden.

Re-gutta Peder fra Vivestad og Niklas fra Brår var med da NRK gjorde innspilling på Grenland motorsenter tidligere i høst. Der kjørte Peder og Niklas sto med målflagget, og begge håper de kommer med på TV-programmet.

Peder prata i mikrofonen og ble intervjua, og Vivestad-gutten viste hvordan crosskarten fungerer – han er mentor for Morten som lærer mer om sporten.

10-åringen var med to dager med filming og kjøring sammen med NRK Super-programlederen.

Mange lokale utøvere

BARNEIDRETT: Crosskart kan kjøres fra det året du fyller seks år. Her i Re har vi mange utøvere, og også en fersk Norgesmester med Alexander Heum (18) fra Undrumsdal. Foto: Privat.

Det var veldig moro å se hvordan TV-programmet lages, og det er veldig stas at sporten deres blir vist fram for alle de andre barna som ser på NRK Super rundt om i landet.

Crosskart er en stor motorsportgren her i Re, der vi seinest sist helg fikk en Norgesmester med Alexander Heum (18) fra Undrumsdal helt til topps i extreme-klassen.

Peders storebror Simen K. Johansen (15) tok bronsemedalje i sin klasse, og Peder og Niklas også kjørte finaler i NM-finalen på Gardermoen.

NRK SUPER-SERIE: Denne høsten viser NRK Super Maks gass, der vi blir kjent med flere forskjellige motorsportgrener for barn. To Re-gutter var med på innspillingen, de står lengst til høyre på bildet, Niklas B. Ormestad (9) i oransje kart og Peder K. Johansen (10) i rød kart. Foto: Privat.

Mange reinger er med i crosskart-NM – les mer her.

NM-medaljer til Re – se bildene fra NM-finalen.

Les mer om sport i ReAvisa-arkivet.