Forsøpling og hærverk: – Barna er veldig lei seg

UBRUKELIG: Sklia ble forsøkt reparert etter ramponeringa, ved å rette den opp og tape – men likevel var det skarpe kanter og området ble sperra av. Foto: Privat.

– Dette var det vi kom til i barnehagen til morgenen i dag, forteller Julia Rösler ved barnehagen. Det er ikke første gang de opplever uønska oppførsel på uteområdet sitt.

Les også: Re-barnehage scorer aller best i hele Tønsberg.

Ikke bare barna ble lei seg, det ble de ansatte også, forteller Julia. – Håper de som har gjort dette i løpet av helga melder seg og rydder opp i dette.

Det er ikke første gangen barnehagen opplever uønska oppførsel på uteområdet sitt denne sommeren.

Et gjentakende problem

Helt i starten av sommerferien oppfordra Irene Linnestad, daglig leder i Linnestad barnehage, alle naboer i byggefeltet å gå sin kveldstur bortom barnehagen.

– Det er observert ungdommer som kaster leker og materiell rundt om i barnehagen og klatrer på bygningen. Det er også funnet sneiper rundt den nye huska vår….

– Det er lov å oppholde seg på utelekeplassen vår, men ikke ødelegg noe! Alle må rydde opp etter seg, var den klare oppfordringa.

– Og det å klatre på bygget kan få fatale konsekvenser om man faller ned.

Ikke en ønskelig «ferieaktivitet»

– Så snakk med ungdommen din om dette! Nå er det ferietid, og vi ønsker å stoppe slik oppførsel med en gang!

– Det er ikke ønskelig at dette skal bli en av årets «ferieaktiviteter», skreiv Irene på den lokale velforeningas Facebook-side.

– Oppfordrer også alle flotte beboere i feltet som er ute å går tur om å rusle forbi barnehagen på runden sin! Det kan også ha en preventiv virkning.

– Og flott om vi alle bryr oss om nabolaget vårt!, skreiv daglig leder i Linnestad barnehage.

– Fryktelig leit

Til morgenen i dag, mandag 27. juni, toppa det seg. Nå er skadene på sklia så store at de ansatte må nekte barna å leke på den. – Det er fryktelig leit at sklia som barna bruker hele tida og som de har så mye glede av blir ødelagt med vilje!, sier en fortvila Julia til ReAvisa.

Det ble gjort forsøk på å rette den opp og lappe den sammen med tape, men det var fortsatt skarpe kanter – og derfor ikke forsvarlig å bruke, forteller hun.

I Facebook-gruppa ReAvisa – oppslagstavla er det delt en Spleis der alle som vil bidra til å reparere lekeapparatet kan bidra.

– Sånn som økonomien er nå, er det vanskelig å kjøpe noe nytt med barnehage-budsjettet.

Les også: Hærverk på Revetal – pågrepet av politiet.

LINNESTAD BARNEHAGE: Daglig leder Irene Linnestad. Arkivfoto.

Les også: – Klart vi tenker på om det er kroken på døra eller ikke.

Les også: Kutt på kutt for barnehagene.

Les også: – Vi føler oss nedprioritert.

,