Den viktige «etter korona-dugnaden»

Korona var en dugnad, ble det sagt. Nå har en minst like viktig dugnad starta, etter korona. Og her kan alle bidra, på mange slags vis.

Last ned ReAvisa på papir oktober 2021 – gratis!

Sjelden har vi i lokalavisa fått flere tilbakemeldinger på at vi lager en viktig avis for lokalsamfunnet vårt, som da den første avisa etter opphevelsen av korona-restriksjonene ble bladd i rundt om i de tusen Re-hjem.

For i denne avisa har vi etter beste evne samla smått og stort som skjer i bygda vår, når som den våkner til liv igjen.

Bli med på dugnaden!

Det mangler ikke på møteplasser og muligheter. Men langt ifra alle veit om dem. Og kanskje når vi fortsatt ikke fram til alle, sjøl om vi vier mesteparten av avisa til dette.

Derfor er vi avhengig av at bygdefolket blir med på dugnaden: Spre ordet, eller ta med en som du veit sitter mye aleine på noe av det som skjer.

Gjør noe som kan gjøre at livet etter korona blir bra – for alle.

Noen har ikke stort å glede seg til

For som Re-daktøren forteller i papiravisa: Under korona-tida var det praten med gammel-lensmann og korona-restriksjon-kontrollør Hans Petter «Gullik» Gulliksen som gjorde mest inntrykk.

Gullik fortalte at han på sine kontroll-runder i Re møtte mange ensomme mennesker, som ikke har noe særlig nettverk å snakke om her i bygda vår.

Noen sa rett ut at de ikke hadde stort å glede seg til, etter korona. At de ikke hadde noen å glede seg til å møte igjen.

Mange muligheter

Da er det om å gjøre at ordet spres om frivillighet og foreninger, kulturtilbud og TV-aksjon og alle de andre fine møteplassene og mulighetene til å treffe folk.

I kommunal regi har vi også flere tilbud, som for eksempel Treffpunktet på Brår. Les mer om dette i papiravisa.

Og se en stor oversikt over mye av det som skjer i bygda vår framover. Det er ikke reint lite!

Leder: – La det bli bra – for alle!

Last ned ReAvisa på papir oktober 2021 – gratis!

AV MED MUNNBINDET: Nå er det på tide å se hverandre igjen. Bildet er av korona-karantene kontrollør og tidligere lensmann i Re, Hans Petter Gulliksen, som var forbausa over hvor mange ensomme folk han møtte på sine kontroll-runder rundt om i Re. Foto: Stian Ormestad.

, , , , ,