Her kommer Fredrik hjem til overraskelsesfest på Fossan: – Dette hadde jeg virkelig ikke sett for meg

– Jeg hadde egentlig planer om å ta en dusj, re opp senga og legge meg – så dette var ikke forventa, ikke i det hele tatt, sier en overraska Fredrik Solberg.

Fredrik Solberg etter sitt første Paralympics: – Litt av en opplevelse!

Seint mandag kveld landa Fredrik Solberg (19) på Gardemoen etter sitt første Paralympics. Hjemme i Re var det mange som gleda seg til å gratulere han skikkelig med innsatsen:

For vel hjemme på Fossan venter besteforeldre, tanter, onkler, familie, venner, ordfører og kommunalsjef – og andre fans som ville heie Para-helten helt hjem.

– Velkomst som fortjent!

FLAGGPARADE: Venner og familie heiste flagg for Fredrik da han kom hjem. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

IMPONERT: Ordfører Anne Rygh Pedersen berømte Fredriks prestasjoner. – Det er fantastisk det han har levert. Han er en stor inspirasjon for andre idrettsutøvere og Fredrik gir et godt bilde på at det faktisk er mulig. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Svømmeren kom hjem fra Paralympics i Tokyo med to finaler, en åttende- og en femteplass i bagasjen. Dette måtte jo feires. Hjemme på Fossan var det stelt i stand fest med kaker og bobler.

Ordføreren synes Fredrik får en velkomst som er høyst fortjent: – Dette er jo en kjempestor bragd, det du har utført. Utrolig spennende og inspirerende for alle som driver med idrett!

– Vi skulle gjerne vært i Tokyo, det var jo planen fra start, forteller Harald Solberg (45), far til Fredrik. – Nå ble det ikke sånn på grunn av korona, men det har vi visst en stund.

– Veldig stolte!

EN GOD BESTEFARKLEM: Fredrik fortalte på telefon fra Tokyo til ReAvisa at han gleda seg til å komme hjem til Re, blant annet for å kunne besøke besteforeldre igjen. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Nå sikter både far og sønn og resten av familien og fansen mot Paris i 2024. – Vi har stått opp og sett på om natta og hatt sommerfugler i magen, forteller stolte besteforeldre.

– Fredrik er en som får til det han vil, sier de stolt om barnebarnet.

Nå tar han en velfortjent pause.

– Ses i Paris!

– Jeg skal tenke på noe annet og ha litt sommerferie for det har jeg ikke hatt enda. Deretter skal jeg begynne å jobbe mot andre mål. Paris er i lengste siktet, men det blir også andre mål underveis.

Svømmeren takker for støtten fra alle som har heia han fram gjennom hele Paralympics. – Det betyr utrolig mye.

Det blir ikke det siste vi ser fra Fredrik. Før han takker for seg avslutter han med: – Da ses vi i Paris!

Sjekk heiagjengen: Stappfullt og stor spenning:

SMÅGODT: Ordføreren overrakte blomster og ett nett med godteri. – Vi tenkte at nå må du fylle på med litt energi, det blir kjempespennende å følge deg framover. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

TAKKETALE: Fredrik ble tatt på senga, da han trodde han endelig skulle finne senga etter en lang reise fra Tokyo til Re. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

FREDRIK OG ORDFØREREN: En høyst velfortjent velkomst hjemme på Fossan, mener Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen (AP). Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Før avreise: Straks reiser nok en reing til Tokyo:

Fra arkivet: Fredrik Solberg er Årets idrettsnavn i Re.

Les mer om Fredrik Solberg.

Les mer om sport i Re.

,