Fredrik Solberg er ferdig med sitt første Paralympics: – Litt av en opplevelse!

TRIVES I TOKYO: Fredrik Solberg (19) fra Fossan har høsta masse nyttige erfaringer fra sitt aller første Paralympics. Bildet er fra en prat med lokalavisa før avreise, i svømmehallen på Revetal. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Fredrik Solberg har servert spenning av ypperste sort. Nå gleder han seg til å komme hjem og roe helt ned her hjemme i Re – og få servert pizza ala mamma.

Sjekk heiagjengen: Stappfullt og stor spenning!

Lokalavisa ringer for å gratulere etter Fossan-gutten Fredrik Solberg (19) sin Paralympics-debut, som endte med to finaler, en åttende- og femteplass, ny norsk rekord og ny pers i dagens finale:

– Litt av en opplevelse, oppsummerer Fredrik til ReAvisa. Han reiste til Tokyo for å høste erfaringer i første omgang, så fikk resultatene komme i andre rekke.

– Deilig å prestere under press

– Resultatmessig gikk det veldig bra, men jeg hater jo å tape. Jeg veit at målet var å høste erfaringer, og sånn sett er målet oppfylt som bare det, sier Fredrik.

Spesielt fornøyd er han med å sette ny pers i finalen i dag: – Det er deilig å prestere under press. Når presset er størst, så funker det. Det er jeg kanskje mest fornøyd med av alt.

– Men jeg hater fortsatt å tape, da. Det var fire foran meg. Så nå skal det trenes!

– Veit jeg har mye å gå på

Fredrik var finalefeltets yngste deltaker, og har framtida foran seg. Det store målet nå blir Paris-Paralympics i 2024. – Jeg har en lang karriere foran meg, så jeg trenger ikke stresse.

Men Re-gutten er utålmodig av natur. – Jeg veit at jeg har mye å gå på. Tokyo var et hårete mål da det ble satt. Nå er det på tide å sette nye hårete mål.

Faktisk svømte Fredrik raskere enn vinnertida som holdt til gull i Rio for fem år siden, ei tid som nå holdt til femteplass.

– Trene og trene og trene litt mer

FAMILIEN OG HEIAGJENGEN: Pappa Harald Solberg (45), lillesøster Henriette Solberg (17) og mamma Kristine Solberg (45) skulle helst vært i Tokyo, men det lar seg ikke gjøre i korona-tid. Da er det moro å heie sammen med sambygdinger på Restauranten på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

– Det hardner til, så jeg må trene mye og godt, forteller Fredrik, som leda dagens finale halvveis. Det viser potensialet, der apparatet rundt Fredrik veit at det er mer å hente.

– Det er bare å trene og trene og trene litt mer, sier en revansjesugen Fredrik.

Men i første omgang blir det å reise hjem etter en natts søvn.

Pizza ala mamma

Fredrik skal ta seg en forsinka sommerferie nå, for fram til nå har bare Tokyo stått i hue på 19-åringen: – Det har vært en lang sesong, nå får jeg prøve å tenke på andre ting.

– Jeg gleder meg til å roe helt ned hjemme på Fossan. Jeg så ReAvisa-videoen fra Restauranten, og mamma har helt rett – jeg gleder meg til pizza ala mamma.

– Og klemmer, besøke besteforeldre, venner – alt som jeg kan gjøre hjemme i Re.

Fredrik og fansen lader opp til Paris

I Tokyo fikk ikke familie og venner lov til å være på tribunene, men måtte heie hjemmefra, på grunn av korona-restriksjoner. Da samla fansen seg på Restauranten på Revetal i stort antall.

Det blir annerledes i Paris om tre år. Familie og venner har begynt å spare penger til billetter og hotell. Da vil Fredrik ha mye av fansen fra hjembygda tilstede på tribunen.

– Det blir en helt annen ramme og veldig fint, så dette er bare starten, lover en heltent elitesvømmer til lokalavisa.

FORNØYD: Fredrik Solberg (19), her fra oppladningen tidligere i forrige uke i Tokyo. Foto: Privat.

Sjekk: Straks reiser nok en reing til Tokyo for å representere Norge:

Fra arkivet: Fredrik Solberg er Årets idrettsnavn i Re.

Les mer om Fredrik Solberg.

Les mer om sport i Re.

,