Fredrik klar for ny finale: – Nervepirrende!

LADER OPP: Fredrik Solberg (19) fra Fossan skal ut i en ny finale i Tokyo. Bildet er fra da lokalavisas møtte den Paralympics-klare reingen tidligere i sommer i svømmehallen på Revetal – der alt starta. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Fredrik Solberg svømte i natt sitt forsøksheat og kvalifiserte seg greit til finalen på 50 meter fri. I formiddag samles bygdefolket nok en gang for å heie ham fram i Paralympics.

Sjekk heiagjengen: Stappfullt og stor spenning!

Fredrik Solberg (19) fra Fossan svømte i 02.30-tida i natt, natt til søndag 29. august 2021, i Paralympics i Tokyo.

Han kom inn til andreplass i sitt forsøksheat, og totalt holdt tida til en femteplass før finale – dit de åtte beste kommer. 

Alt er åpent før finalen

HEIAGJENG: Familie og venner inviterer til ny svømmefest på Restauranten fra klokka 10.00 i dag, finalen går på NRK klokka 10.30. Bildet er fra Fredriks Paralympics-debut torsdag sist uke. Foto: Stian Ormestad.

– Her er mange Fredrik har fighta med tidligere, som er bak ham, oppsummerer imponerte NRK-kommentatorer på direkten.

Det skiller veldig lite, og alt er åpent før finalen: – Det er bare ett par tiendeler opp til pallplass, melder kommentatorene.

Og det i en kvalifisering der Paralympics-rekorden ble tangert av bestemann i forsøksheatene.

– Nervepirrende

MOBILISERER: Fredrik er klar for finale. Målet er å kose seg og nyte det. På lengre sikt er Paralympics 2024 i Paris det store målet. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Til NRK forteller Fredrik at han var ganske så nervøs i forkant av forsøksheatet sitt. – Det var deilig å få inn et løp som gikk sånn greit.

Fredrik svømte tidlig, og måtte vente på konkurrentenes tider i de neste forsøksheatene. – Nervepirrende, forteller Fredrik, – men jeg var ganske sikker på finale.

Likevel slapp Re-gutten jubelen løs da finalen var sikra, – man veit aldri helt sikkert før det er helt sikkert.

Hente hundredeler

DER ALT STARTA: Fredrik var som liten på barnesvømming i svømmebassenget i Revetalhallen. Han var tilbake for en prat med ReAvisa før avreise til Tokyo tidligere i sommer. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Nå er Fredriks mål å nyte finalen. – Det er nesten mer press på å komme til finalen, enn i finalen – for i finalen kan alt skje.

– De beste kan faile og de bak kan slå til, forteller Fredrik, som sier han sjøl ligger litt midt i finalen sånn nivåmessig.

Nå lader Fredrik opp sammen med treneren, – for hente tiendeler – eller hvert fall hundredeler.

Fredriks favorittøvelse

ÅRETS IDRETTSNAVN: Fredrik ble stemt fram til tittelen Årets idrettsnavn i Re som 17-åring. Allerede da var målet Paralympics. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Denne øvelsen – 50 meter fri – er Fredrik Solbergs favorittøvelse, som han satser absolutt mest på.

Finalen går i dag søndag 29. august 2021 klokka 10.30 norsk tid, og den vises på NRK.

Familien og venner inviterer nok en gang til samling på Restauranten på Revetal.

Bakgrunn: Straks stuper Fredrik Solberg ut i sin Paralympics-debut!

FINALEKLAR – IGJEN: Fredrik Solberg (19) ligger på femteplass før finale. Her fra oppladningen tidligere i forrige uke i Tokyo. Foto: Privat.

Sjekk: Straks reiser nok en reing til Tokyo for å representere Norge:

Fra arkivet: Fredrik Solberg er Årets idrettsnavn i Re.

Les mer om Fredrik Solberg.

Les mer om sport i Re.