Klar for mer spenning fra Tokyo? Straks stuper Fredrik Solberg ut i sin Paralympics-debut!

TRIVES I TOKYO: Fredrik Solberg (19) fra Fossan stortrives i Tokyo og gleder seg til å ta fatt på første konkurranse torsdag denne uka. Bildet er fra en prat med lokalavisa i svømmehallen på Revetal før avreise, der alt starta. Foto: Stian Ormestad.

Tirsdag starter årets Paralympics, og torsdag stuper Fredrik Solberg i det – som en del av en norsk tropp som legger lista høyt. – Vi er på plass i byen og stemninga er topp! Alt er bra her!

Sjekk: Straks reiser nok en reing til Tokyo for å representere Norge.

Kanskje blir Re-gutten Fredrik Solberg (19) fra Fossan en del av den norske medaljestatistikken – men sjøl velger han å ikke ha fokus på det.

Fredrik har fortalt at han er i Tokyo for å høste erfaringer. Og han liker seg godt på andre siden av verden.

SATSER ALT PÅ SVØMMING: Fredrik Solberg (19) fra Fossan har flytta til Bergen for å satse alt på svømming. Men han er ofte hjemme på Re-besøk – som da lokalavisa møtte ham i svømmebassenget i Revetalhallen før avreise til Tokyo tidligere i sommer. Foto: Stian Ormestad.

– Gleder meg til å komme i gang

– Jeg gleder meg til å komme i gang!, hilser Fredrik hjem til Re når ReAvisa chatter med han mandag samme uke som Paralympics starter.

– Bassenget er raskt, og det blir bare bra å komme i gang, sier den positive karen som oppsummer oppladningen slik:

– Vi er på plass i byen og stemninga er topp! Alt er bra her!

Norge stiller sterkt i svømming

Ifølge NRK sport (ekstern lenke) legger sjefen for den norske paratroppen Cato Zahl Pedersen lista høyt foran lekene:

Målsetningen er å gjøre det bedre enn forrige Para-leker i Rio, og det betyr også en målsetning om flere norske medaljer i Paralympics enn OL i Tokyo.

Da tok Norge åtte medaljer, tre av dem gull. Og av de åtte medaljene, kom hele seks av dem i svømming, så Norge stiller tradisjonelt sterkt i Fredriks idrett.

Direktesendt på TV og radio

Totalt deltar rundt 4.400 utøvere i årets Paralympics i Tokyo. I svømming har Norge to deltakere med:

Fredrik Solberg fra Re som representerer Tønsberg svømmeklubb og Sarah Louise Rung fra Stavanger og Stavanger svømmeklubb.

Re-gutten skal konkurrere i to disipliner, 100 meter bryst og 50 meter fri. NRK sender direkte på både TV og radio fra lekene.

PÅ PLASS I TOKYO: Fredrik liker bassenget og gleder seg til å konkurrere i Tokyo. Her fra en av mange treninger som oppladning til lekene. Foto: Privat.

Her er tidene for Fredriks konkurranser:

  • Torsdag formiddag 26. august 2021 klokka 11.40 – 100 meter bryst, menn, finale
  • Natt til søndag 29. august 2021, klokka 02.45 – 50 meter fri, menn, forsøk
  • Søndag formiddag 29. august 2021 klokka 10.35 – 50 meter fri, menn, finale

Setter stor pris på støtten fra hjembygda

Familien Solberg på Fossan har invitert venner og familie til å se finalen torsdag sammen på Restauranten på Revetal. Hele bygda kommer til å heie Re-gutten fram.

Fredrik hilser hjem, med en takk for støtten – sjøl om ingen i disse korona-tider får lov til å reise med ned til Tokyo for å heie fra tribunene der, heller ikke den nærmeste familie.

– Takk for alle som støtter opp fra Re! Jeg skal gjøre mitt beste her, og setter stor pris på alle dere der hjemme som følger med!

Stor idrettssommer for Re

OL og Paralympics regnes som det største innen idretten – og vår lille Re-bygd har hele to utøvere med i årets leker i Tokyo. Det er stort!

Vi er allerede vant med å snu på døgnet litt for å få med oss spenninga fra Tokyo, etter at Jeanette Hegg Duestad (22) fra Fon ble historisk i OL tidligere i sommer, som tidenes beste norske kvinnelige skytter.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad (22) sitt OL-eventyr tidligere i sommer i disse ReAvisa-sakene.

Se ReAvisa-praten før avreise – i svømmehallen på Revetal:

Fra arkivet: Fredrik Solberg er Årets idrettsnavn i Re.

Les mer om Fredrik Solberg.

Les mer om sport i Re.