Sjekk heiagjengen: Stappfullt og stor spenning!

KLAR – FERDIG – GÅ: Startskuddet går for Fredrik Solberg (19) sin Paralympics-debut torsdag 26. august 2021. Nærmest kamera, stående, ser vi mamma Kristine Solberg. Bak ser vi resten av halve heiagjengen på Restauranten. Foto: Stian Ormestad.

Familie og venner inviterte til å følge svømmefinalen sammen – heiagjengen kom i hopetall, og NRK sendte direkte fra svømmefesten.

Bakgrunn: Straks stuper Fredrik Solberg ut i sin Paralympics-debut!

Mamma Kristine Solberg (45), pappa Harald Solberg (45) og lillesøster Henriette Solberg (17) fra Fossan var selvfølgelig svømmefestens midtpunkt.

Aller helst skulle de vært i Tokyo og heia fra sidelinja, men sånn ble det ikke i korona-tid.

– Kjempegøy!

PÅ DIREKTEN: Pappa Harald Solberg oppsummerer sønnens Paralympics-debut med 100 meter bryst i dag, torsdag 26. august 2021, til NRK. Foto: Stian Ormestad.

Da er det fint at så mange av sambygdingene vil heie sammen med dem på Revetal. ReAvisa hadde nevnt samlinga, og bygdefolket møtte opp: – Dette er kjempegøy!, forteller Kristine til lokalavisa:

– Tenk at alle ville være med og heie, det er helt fantastisk og veldig godt – det betyr mye, sier en spent mamma, bare minutter før det braker løs.

Både NRK og ReAvisa vil ha noen ord med familien før startskuddet går for Fredrik Solberg (19) sin Paralympics-debut.

Stivner litt, blir for mye syre

PARALYMPICS-DEBUT: Fredrik Solberg (19) har hatt en god oppladning, og fortsetter nå oppladningen til 50 meter fri natt til søndag og søndag formiddag. Her fra praten med lokalavisa før avreise til Tokyo. Foto: Stian Ormestad.

Fredrik fikk en tøff debut, og endte sist i finalen. Til NRK, som rapporterer om en god debut i et knallhard startfelt, oppsummerer han det slik: – Jeg har svømt raskt på treninger den siste uka. Men jeg stivner, det blir for mye syre.

– Det er skuffende selvfølgelig, men det at jeg klarer å mobilisere så mye lover bra for femtimeter.

– Jeg er i skikkelig sprint-modus.

– Søndag blir skikkelig bra

FAMILIEN: Pappa Harald Solberg (45), lillesøster Henriette Solberg (17) og mamma Kristine Solberg (45) skulle helst vært i Tokyo, men det lar seg ikke gjøre i korona-tid. Da er det moro å heie sammen med sambygdinger på Restauranten. Foto: Stian Ormestad.

NRK-reporteren i Tokyo forteller til Fredrik at NRK akkurat har vært på besøk hos heiagjengen hjemme i Re, der hele bygda følger med. – Har du en hilsen hjem?, spør de i Tokyo.

– Jeg setter veldig stor pris på at så mange ser på. Jeg kunne kanskje putta på mer show. Men søndag blir det skikkelig bra, med femtimenter, sier Fredrik til stor jubel i Restauranten.

– Målet har vært femti fri hele tida, forteller Fredrik, før han understreker: – Jeg vil takke alle der hjemme som følger med, det betyr utrolig mye.

Fin innkjøring

PYNTET OG KLART: Også søndagens svømming blir vist på Restauranten. Foto: Stian Ormestad.

Familie og venner inviterer til ny svømmefest på Restauranten til helga, da skal Fredrik ut i sin neste konkurranse i Tokyo, som hans favorittøvelse: 50 meter fri.

Natt til søndag 29. august 2021 klokka 02.45 er det forsøksheat, og søndag formiddag 29. august 2021 klokka 10.35 er det finale. Det vises på NRK.

Da heier hjembygda nok en gang på Fredrik Solberg, som fikk en fin innkjøring i Paralympics i dag med en 8. plass i debuten.

STAPP FULLT – MED KORONA-AVSTAND: En fullsatt Restaurant – med korona-avstand – følger Fredrik i Paralympics-debuten. Det synes familien er stor stas! Foto: Stian Ormestad.

SVØMMEFEST: En fullsatt Restauranten på Revetal heia Fredrik Solberg (19) fra Fossan inn til en 8. plass i sin Paralympics-debut. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk: Straks reiser nok en reing til Tokyo for å representere Norge:

Fra arkivet: Fredrik Solberg er Årets idrettsnavn i Re.

Les mer om Fredrik Solberg.

Les mer om sport i Re.