Hele august igjen: – Går det mot enda en ny rekord?

Godt over 400 barn har lest over 5.000 bøker i sommer. Det kan ligge an til enda en ny Sommerles-rekord i Re.

Bakgrunn: – Kom og lån og les!

– For det er fortsatt mulig å melde seg på, lese og registrere bøker, minner bibliotekar ved Revetal bibliotek Hege-Kristin Beck om:

Går det mot ny Re-rekord?

– Sommerles varer ut hele august, helt til 1. september.

Og tallene i starten av august er helt nøyaktig 411 deltakere som har lest 5.023 bøker så langt i sommer. Hele 516.127 sider er lest!

Det kan bety at rekorden fra tre år tilbake med 439 påmeldte i Re kan slås i år?

Sommerles-fest på biblioteket

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen i en periode der den vanligvis svekkes.

– Vi har som vanlig mange flotte premier på Revetal bibliotek som kan hentes etter hvert som deltakerne kommer opp et nivå.

– Og i høst kommer Sommeles-forfatter Mari Moen Holsve til Revetal bibliotek for å feire Sommerles med oss!

Kort om Sommerles:

  • Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no (ekstern lenke). Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn som begynner i 1. klasse og helt til de som slutter i 7. klasse.
  • Kampanjen varer fra 1. juni til og med 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. I år heter fortellingen: Den magiske regnskogen.
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket.
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS, og er nå en kampanje over store deler av landet.

SOMMERLES-VEGGEN: Bibliotekmedarbeider Anne Stavnem von Krogh og bibliotekar Hege Kristin Beck har hatt stor trafikk med leselystne Re-barn også i sommer på Revetal bibliotek. Foto: Revetal bibliotek.

Her henger et lite stykke Re-historie på Revetal bibliotek.

Les mer om Revetal bibliotek i ReAvisa-arkivet.

Les mer om Sommerles.