Fullvaksinert Re helsehus-ansatt korona-smittet

STASJONERT I RE: Onsdag og lørdag denne uka, først for å teste beboere og ansatte på Re helsehus og deretter drop-in ved Re-torvet. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Alle nærkontakter er fullvaksinerte og kommer derfor ikke i karantene med dagens regler. Kommuneoverlegen og FHI anbefaler likevel at ansatte og pasienter følges opp tett.

Sjekk også: Pop-up-testing på Re-torvet.

Det var tirsdag 18. mai 2021 at informasjonen gitt ut til alle ansatte, og det ble jobba med å komme i kontakt med pårørende til beboere på avdelinga som er berørt.

Ingen i karantene, men besøkende må vente

Kommuneoverlegen i Tønsberg er i dialog med Folkehelseinstituttet (FHI), og kommunen følger opp denne situasjonen på bakgrunn av FHI sine faglige anbefalinger.

Alle nærkontakter på helsehuset er fullvaksinerte og kommer derfor ikke i karantenen med dagens regler. Kommuneoverlegen og FHI anbefaler likevel at ansatte og pasienter ved den berørte avdelingen følges opp tett med testing hver tredje dag over en periode på ti dager.

INFORMERER: Kommunalsjef for mestring og helse Mette Vikan Andersen. Foto: Stian Ormestad.

Kommunalsjef for mestring og helse Mette Vikan Andersen forteller at besøkende må vente til situasjonen er avklart med mer testing.

Beredskapsbilen på plass

Tønsberg kommunes beredskapsbil kommer til Re helsehus onsdag morgen for testing av ansatte og pasienter. Bilen flyttes til Re-torvet i løpet av formiddagen og blir der til cirka klokka 17.00.

Det samme skjer lørdag morgen, først Re helsehus og deretter ved Re-torvet til utpå ettermiddagen.

Ifølge FHI kan noen vaksinerte smittes med korona. De vil som oftest få et mildt sjukdomsforløp eller ikke ha symptomer i det hele tatt.

Sjekk også: Starter massetesting av Re-elever denne uka.

Les også: De lokale smitteverntiltakene forlenges.

Les flere saker fra korona-tida i Re.