Starter massetesting av Re-elever denne uka

Ønsket er å teste så mange som mulig – og målet er å unngå karantener og sørge for at elevene får vært mest mulig på skolen.

Les også: Pop-up-testing på Re-torvet.

Elever på Re videregående skole kan fra denne uka teste seg sjøl for korona, sammen med elever på Greveskogen videregående skole.

Re VGS har vært hardt ramma av korona-tiltak etter flere runder med smitte blant både staben og elever, med stengt skole i flere perioder.

Raskere og mer presise tiltak

Ønsket er å teste så mange som mulig – og målet er å unngå karantener og sørge for at elevene får vært mest mulig på skolen.

– Hvis vi tester mange javnlig, kan vi raskt sette inn tiltak for å stanse større utbrudd. Vi får større kontroll, og det vil sjeldnere være nødvendig å stenge ned eller sette nærkontakter i karantene, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim i en pressemelding til ReAvisa.

Testing er frivillig, og det er en hurtigtest som elevene sjøl kan ta enten på skolen eller hjemme.

Det er skolen som gir tidsperiode for når elevene skal teste seg.

Kan bli aktuelt også for Revetal ungdomsskole

– Elevene melder inn eventuelle positive tester på et skjema eller tar kontakt med smittesporingen direkte per telefon. Ved positivt testresultat sendes kohorten eller klassen i karantene og den smittede følges opp på vanlig vis, forklarer kommuneoverlegen.

Deretter må eleven ta en vanlig korona-test, og er den negativ så regnes hurtigtesten som falsk positiv og tiltakene avsluttes. På den andre sida: Sjøl om hurtigtesten er negativ, er det viktig å fortsette å følge gjeldende smittevernråd. Negativt svar betyr ikke at man er sikkert smittefri.

Skolen har taushetsplikt og vil være nøye med å ivareta personvernet til den enkelte elev, heter det i pressemeldinga fra Tønsberg kommune.

Systemet rulles ut denne uka. Ordninga vil være aktuell for flere ungdomsskoler og videregående skoler i storkommunen etter hvert.

Les også: – Vi vil vel si at ungdommen har vært dritflinke!

SKOLEN I SKÆVEN: Re VGS har vært hardt ramma av korona-tiltak, med stengt skole i flere perioder. Nå skal elevene her massetestes og målet er at elevene får vært mer på skolen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Her kan du lese om hva som fortsatt gjelder for Tønsberg kommune.

Her kan du lese mer om korona-tida i Re.