For tre år siden myssa det med sykkelunger i Re-skauene: – Vi er veldig klare til det blir sånn igjen!

EN HELT ANNEN TID: Her venter unge sykkelspirer spent på at startskuddet skal gå for en heftig sykkeltur i skauene rundt Bergsåsen for ganske nøyaktig tre år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

FLOTTE SYKKELLØYPER: Re SK bruker idrettsanlegget i Bergsåsen til sine treninger, og her er det også flotte offroadløyper i skauen. Disse var noen av flere hundre deltakere i rittet i mai 2018. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Det er nesten litt rart å se bildene for bare tre år siden, der startfeltet står tett i tett og ingen tenker på avstand, håndsprit eller munnbind. En vakker dag er vi tilbake til normalen, og da er REkruttene mer enn klare – og det blir premier til alle startende!

Les også om dette i ReAvisa på papir mai 2021.

I mai var det Re sykkelklubb og deres barne- og ungdomssatsing som ble trekki ut som vinner av gavedrysset til gode formål i Re.

Søknaden, ført i pennen av sykkelmamma Kathrine Haslestad, lyder som følger:

– Vi trener egentlig hele tida, hver dag

VELDIG KLARE! REkrutter på trening i Bergsåsen, fra venstre Jones Omar (12), Hågen Knotten (8), Hans Johan Haslestad (11), Aadne Førsund Hjelmtvedt (10), Noah Alexander Johansen (12), Magnus Gravir Røhmen (11) og Jakob Førendal Haugan (12). De er en treningskohort av mange med unge Re-syklister. Foto: Stian Ormestad.

«Som kjent så vokser RE-kruttene til Re sykkelklubb seg bare større og større. Og hva er vel bedre enn varme vafler etter endt ritt? Jo, både varme vafler OG premie når man kommer i mål. Derfor søker vi om fire bøtter vaffelrøre og 150 drikkeflasker. Vi ønsker å gi alle under 13 år premie når de kommer i mål!»

Nå krysser alle sykkelglade små og store bare fingrene for at verden er såpass normal utpå høstparten, at Re SK-rittet 7. september – utsatt fra nå i mai – lar seg gjennomføre.

Magnus G. Røhmen (11) og Jakob F. Haugan (12) er hvert fall veldig klare: – Vi sykler egentlig hele tida. I dag, i går, forigårs, og dagen før det, forteller gutta til ReAvisa på trening i Bergsåsen.

FART OG SPENNING: Aadne Førsund Hjelmtvedt (10) i godt driv i skauen i Bergsåsen. Foto: Stian Ormestad.

– Spenninga, og at man blir sliten, og at det går fort, svarer de når lokalavisa spør om hva som er moro med sykling.

– Aller mest moro er det med nerroverbakker!

Også moro med turer

– Også kan vi dra på turer til andre land – men ikke nå da. Men vi har vært i Danmark, jeg tror det er tre ganger! Og vi håper vi kan reise på sånne turer igjen.

Gutta har trena med Re sykkelklubb i flere år, fra før koronaen kom – og de husker hvor moro det var med store ritt på hjemmebane. – Re sykkelklubb er det råeste som finnes! Horten og Tønsberg kan bare gå å legge seg. Hvert fall Horten.

– Vi håper vi kan ha et ritt helt som planlagt i år, det var veldig gøy før korona.

– Nå sponser Re-torvet og ReAvisa premier, også, røper lokalavisa.

– Da skal vi hvert fall trene masse, så vi kommer på pallen!

Premie og vafler til alle

Så røper ReAvisas utsendte at det er premie til alle:

– Får alle premie!!? Ja, ja – men vi skal fortsatt trene for å bli skikkelig gode, assa!

RE-kruttene teller nå mer enn femti medlemmer i alderen 5 til 16 år, forteller Kathrine Haslestad.

Totalt har Re SK 250 medlemmer og klarer seg bra gjennom korona-tida sånn sett.

Se bilder fra rekrutteringsritt i Bergsåsen 2018.

Fra arkivet: Full fres i Re-skauene!

VELDIG KLARE! Magnus G. Røhmen (11) og Jakob F, Haugan (12) sykler hver dag, og gleder seg til de kan sykle konkurranse igjen med hundrevis av konkurrenter på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Disse gutta har “runda Re” på sykkel.

Les mer om sport i Re.

,