Disse gutta har “runda Re”: – Fine og tøffe veier!

SPREKE SYKKELGUTTER: Elias Gran Hermansen (12), Noa Skrubberud (13), Johan Prosvik Aarvåg (12), Jermund Heierstad (12), Eirik Heierstad (12) og Ola Martinius Tønder Øyun (12) er noen av Re SK-medlemmene som har sykla Re rundt i sommer. Foto: Lykke Amelia Amundsen.

– Hvor mange veier er det egentlig i Re? Det finner vi ut om vi sykler dem alle sammen, tenkte sykkelgutta som har «runda Re» den siste sommeren før Re kommune er historie.

Les hele saken i ReAvisa på papir september 2019.

Noa Skrubberud (13), Johan Prosvik Aarvåg (12), Eirik Heierstad (12), Gjermund Heierstad (12), Elias Gran Hermansen (12) og Ola Martinius Tønder Øyun (12) er noen av Re-syklistene som har hatt et artig sommerprosjekt:

FULL FART: Over hele Re. Foto: Lykke Amelie Amundsen.

I løpet av ti sykkelturer har de sykla nesten alle veiene i Re, da lokalavisa snakka med dem gjensto bare ett par grusveier.

Re-kartet er dekket

Hver søndag har guttene en langkjøring på 6 – 8 mil. De er en gjeng på 6 – 12 som sykler hver gang. Etter mange runder i samme løyper ønsket de seg litt mer variasjon i treninga.

Det endte med et mål om å sykle alle veiene i Re.

– Ideen kom da en av sykkelgutta stilte spørsmålet om hvor mange veier det var i Re. Da svarte jeg at det finner vi ut om vi sykler dem, forteller engasjert
sykkelpappa, Johan Heierstad.

– En gang i uka har vi møttes på Revetal. Treninga har starta med en kikk på kartet sånn at vi har visst hvor vi skulle sykle, forteller gutta. – Vi har også planlagt stopp hvor vi tar en energibar og ett par brødskiver.

Fint og tøft å sykle i Re

I prosjektet har de sykla på grus og asfalt i både sol og regn. Det ble hele ti turer før de kom i mål. Underveis har det stort sett gått som planlagt, men ett par velt og en punktering har det blitt.

Alle gutta kan varmt anbefale sykkelveiene i Re:

– Jeg syntes ikke det var en eneste dårlig tur, alle var veldig fine, sier Noa.  – Om jeg skulle trekke ut en tur som var tøffere enn de andre, må det være Gregershølet. Der var det veldig mye oppover, sier Johan.

Les mer om Re sykkelklubb i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.

Les hele saken i ReAvisa på papir september 2019.

,