Per sikra sølvmedaljen i NM: – Superhappy!

HJEMMEMEK OG GJENBRUK: Per Eilertsen (55) fra Revetal henger med i norgeseliten i dragrace på hobbybudsjett. Til neste år satser han enda hardere, med en ny og enda raskere bil. Da tar han gjerne i mot lokale sponsorer som vil bli med på den ville ferden videre. Foto: Stian Ormestad.

Det ble andreplass i NM på dragraceren fra Revetal: – Vi er superhappy!

Les mer i ReAvisa på papir september 2019.

Les også: Er dette Norges raskeste hjelpepleier?

Per Eilertsen (55) bor i Revetalfeltet, rett bak ungdomsskolen. Når han fyrer opp fartsmonsteret i garasjen med et infernalsk brøl, henger det ungdommer klistra til samtlige vinduer.

– Det er litt trøkk i denna, sier Per om Chevrolet El Camino-en som kjørte inn en NM-medalje sist helg. Bilen yter 520 hestekrefter fra en 6,3-liter V8-motor.

Bygger ny og enda råere bil for neste sesong

Det holdt i massevis – hvert fall med Per bak rattet – til å sikre NM-sølv i gruppe 2. – Vi er superhappy, for nå er NM-sølvet sikra!, forteller råkjøreren fra Revetal til ReAvisa.

Teamet består av Per som sjåfør og mekaniker, mens kona Toril er teamsjef. Resten av familien med sønn og barnebarn er heiagjeng.

Det er ikke første gang den allsidige herremannen tar NM-medalje. Fra tidligere har han både gull og sølv fra NM i benkpress og styrkeløft. Til daglig jobber han som bussjåfør og hjelpepleier, og han har tidligere vært baker.

Nå skal Per bygge en ny og enda råere bil for neste sesong. Han tar gjerne med sponsorer på den ville ferden videre i den heftige motorsporten.

– Alt på bilene blir gjort her i bygda, forteller han i ReAvisa, september 2019.

Se video fra da Per fyrer opp fartsmonsteret hjemme på Revetal:

Les mer i ReAvisa på papir september 2019.

Her finner du flere videoer fra Re.

Les mer om sport i Re.