Ramnesjentene er i rute fra aller første hjemmekamp

NY TRENER: Katinka Hunsrød Kjølstad skal lede et ungt Ramnes-lag i 3. divisjon. Her har akkurat Nina Horntvedt putta et mål mot Stokke sist søndag. Foto: Stian Ormestad.

– Mye nytt og spennende på gang, forteller ny Ramnes-trener for sesongen – som på ingen måte er ny i Ramnes-håndballen.

Se bilder fra håndballsesongen 2019/2020.

Katinka Hunsrød Kjølstad (29) har mer eller mindre vokst opp i Ramneshallen, med håndball som hobby helt fra hun var bitteliten. Mamma Anita har som dattera vært med som både spiller og i klubbapparatet i en årrekke.

I år har Katinka tatt over treneransvaret for A-laget i 3. divisjon, mens tidligere trener Ronny Bekkevold gir seg etter tre sesonger som A-lagstrener og inntar heller rollen som sportslig leder for Ramnes IFs håndballgruppe, i tillegg til å være trener for J13-laget.

En ung og treningsvillig gjeng

Årets første seriekamp for A-laget i 3. divisjon var søndag 15. september hjemme i Ramneshallen mot Stokke.

Det endte med en solid seier, etter at gjestene fra Stokke egentlig hadde holdt følge store deler av kampen. Men sluttresultatet 30 – 21 til Ramnes-jentene levner ingen tvil. Jentene i blått er i rute fra start:

– Det er en treningsvillig gjeng som har tatt fatt på årets sesong, forteller Katinka til ReAvisa.

Mye spennende på gang for denne sesongen

FULLE TRIBUNER: Ete sted mellom 150 og 200 så Ramnesjentene sesongdebutere på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

– Med et par jenter som studerer andre steder, er vi egentlig mange av de samme spillerne som i fjor. Men med noen nykommere: Karoline Bertelsen og Malin Holm er tilbake etter noen års pause, Sara Løkeberg er tilbake etter militæret.

– Og vi har fått opp noen rekrutter født i 2002 og 2003: Ida Kristine Gunnerød, Margrete Reinskau, Ingeborg Knutsen og Julie Grønbu Kjølstad.

– Det er mye nytt og spennende på gang i år år, med et så ungt lag. Vi har også med oss flere spillere fra J15 på hospitering. Det er veldig positivt for både klubben og laga.

– Men sjøl om vi har mange unge spillere, har vi heldigvis med oss noen litt mer rutinerte: Nina, Nina Irene, Desirèe og Julie er fortsatt med.

Sosialt og moro med håndball

– Vi har brukt mye av oppkjøringa på endel løp med ball, samspill og morsomme ting. I år skal det være skikkelig gøy å spille håndball, og publikum skal se det også, lover Katinka.

– I august var vi i Skien på treningshelg. Da hadde vi flere håndballøkter, spilte treningskamp, hadde vannskliekonkurranse og var i klatreparken. Dette var en veldig fin helg med masse sosialt. En fin arena for å bli litt mer kjent.

Og det har vært flere turer til Skien: Ramnes håndball var på en felles klubbtur til Skiens Cup 6 – 8. september. – Vi reiste med i underkant av 120 spillere, med overnatting og det hele, forteller sportslig leder Ronny til ReAvisa.

– Totalt sett mange gode resultater for mange Ramnes-lag, og en superfin turnering sosialt.

Målet er topp-seks på tabellen

For A-laget er målsetningen for sesongen å holde på plassen i 3. divisjon. – Det vil si at vi må være topp-seks, siden seriesystemet forandres fra og med neste år og det slankes i toppen.

– Også er det jo et mål at vi hele tiden skal utvikle oss som spillere og som lag, understreker Katinka som har gyvd løs på treneroppgaven med iver og lyst.

Se bilder fra håndballsesongen 2019/2020.

Les mer om sport i Re.