Er dette Norges raskeste hjelpepleier? Se video!

Bak ungdomsskolen finner du “Junkyard racing” med Per Eilertsen bak rattet. Den allsidige 55-åringen tar i dag medalje i NM – spørsmålet er bare hvilken.

Les hele saken i ReAvisa på papir september 2019.

Per Eilertsen (55) bor i Revetalfeltet, rett bak ungdomsskolen. Når han fyrer opp fartsmonsteret i garasjen med et infernalsk brøl, henger det ungdommer klistra til samtlige vinduer.

– Det er litt trøkk i denna, sier Per om Chevrolet El Camino-en som kjører inn en NM-medalje denne helga. Bilen yter 520 hestekrefter fra en 6,3-liter V8-motor.

Trener, skrur og hjelper folk

BRØL: Den gamle «lastebilen» er ikke mye lastebil lenger. Foto: Stian Ormestad.

Det er ikke første NM-medalje denne allsidige herremannen tar:

Per har medaljer fra både benkpress og styrkeløft, sistnevnte endte med NM-gull i 2004. Hjemme har han både mekkeplass og treningsrom.

Over garasjen er det pub med biljardbord. Bak garasjen står en svær container som han henter deler fra når han skal skru sammen noe smart.

Egentlig var han baker, men så fikk han mel-allergi. Da omskolerte han seg til hjelpepleier. Han har jobba i psykiatrien, på ungdomsinstitusjon, og nå kjører han buss for Tønsberg kommune.

– Det er en kombinasjon av at jeg er hjelpepleier og har bussertifikat. Jeg hjelper de som trenger kommunale tilbud med å komme seg att og fram, pluss at jeg tar vare på dem fra A til Å.

Alt på bilen blir gjort her i bygda

LIKER FART OG SPENNING: Den allsidige 55-åringen har med seg hele familien på løp for å heie ham inn til NM-medalje: Teamsjef (og kone) Toril, sønn med familie, og derav to veldig ivrige barnebarn. Foto: Stian Ormestad.

– Det er en helt super jobb, forteller Per om hjelpepleier/bussjåfør-jobben:

– Spesielt mannfolka lysner opp når de ser meg. Det er mange damer som duller med dem, men jeg slår av en real mannfolk-prat med dem. Snakker om bil og motor og snekring og sånt.

– Da blir det fart på dem!

Det er neppe så mange hjelpepleiere som driver med dragracing. Per gjetter at han er nok den eneste.

Han er også den eneste som driver med sporten her i Re – men har mange gode hjelpere lokalt:

– Alt på denne bilen blir gjort her i bygda, forteller han i saken du kan lese i papiravisa, september 2019.

Se flere bilder av fartsmonsteret på Revetal:

HJEMMEMEK OG GJENBRUK: Per Eilertsen (55) fra Revetal henger med i norgeseliten i dragrace på hobbybudsjett. Til neste år satser han enda hardere, med en ny og enda raskere bil. Da tar han gjerne i mot lokale sponsorer som vil bli med på den ville ferden videre. Foto: Stian Ormestad.

Se video i toppen av saken!

Les hele saken i ReAvisa på papir september 2019.

Her finner du flere videoer fra Re.

, ,