Re golfklubb har vært i slaget denne sesongen

RE GOLFKLUBB: Vår lokale golfklubb holder til i flotte omgivelser på Reine ved Linnestad. Foto: Stian Ormestad.

Det er rett og slett en rekord-sesong som nå er på hell for vår lokale golfklubb.

Re golfklubb har vært med i flere nasjonale mesterskap denne sommeren og høsten, forteller Jan Gunhildstad på vegne av den lokale golfklubben.

Re golfklubb har til og med fått sin aller første Norgesmester.

FULL KONTROLL: Jan Gunhildstad, Re golfklubb. Foto: Stian Ormestad.

Kvalifisert for 2. divisjon neste sesong

Jan kan blant annet nevne at:

– Vårt seniorlag ble nummer to i sin avdeling i 3. divisjon lag-NM på Bjåvann golfbane ved Kristiansand, og med det er vi antagelig kvalifisert for 2. divisjon neste sesong.

– Vi ble også nummer to i vår avdeling i lag-serien til NSG, 2. divisjon, og ble som en av de beste toerne invitert til Landsfinalen på Kongsvinger. Det vant Re GK en, og tapte to matcher i puljespillet lørdag, og ble nummer sju av 12 i «nedre» sluttspill på søndag.

– Dette er veldig bra i kamp med de beste lagene i hele Sør-Norge.

Setter Re på kartet i golf-Norge

– Re GK deltok også på Landsfinalen i Pink Cup på Atlungstad golfbane ved Hamar den andre helga i september. Der var vi kvalifisert fordi vi er en av fem klubber som har samla inn mest penger til Kreftsaken per medlem.

Her spilte reingene veldig godt, og poengsummen til slutt skulle normalt sett være god nok for seier, men det ble «bare» delt tredjeplass, to slag bak vinnerlaget fra Sunnmøre GK.

– Men nok en gang satte vi Re på kartet i golf-Norge, blant annet for presidenten i NGF som var på plass, Marit Wiig.

Veldig bra for en klubb med «bare» 220 medlemmer

Og som om dette ikke var nok: Re golfklubb fikk sin første Norgesmester i egne rekker denne sesongen:

– I herreklassen 50 år og eldre ble vår pro Robert Moen bestemann i Norgesmesterskapet på Nøtterøy golfbane, etter to dagers spill.

– Etter lørdagens 18 hull lå han på tredjeplass, fem slag bak hjemmefavoritten Johan Tanum, men på søndagen runde spilte han på 70 slag, to under banens par, og tok igjen de fem slagene han lå bak, og så ble det omspill om mestertittelen, som han da vant!

– For en klubb med «bare» 220 medlemmer er dette veldig bra i konkurranse med alle landets øvrige klubber, konkluderer Jan Gunhildstad på vegne av Re GK.

Og sesongen er ikke helt over enda:

  • Onsdag 18. september er det Seniordag fra kl. 10.00, Golf Grønn Glede fra kl. 13.00 og Herremannsgolf med start fra kl. 17.00
  • Mandag 23. september er det gruppetreninger med pro fra kl. 17.00
  • Tirsdag 24. september er det også gruppetreninger med pro fra kl. 17.00, damedag med start fra kl. 17.00
  • Onsdag 25. september er det Seniordag fra kl. 10.00, Golf Grønn Glede fra kl. 13.00, og Herremannsgolf (årets siste) med start fra kl. 17.00, med etterfølgende pizza og premieutdeling for hele sesongen

Videre aktivitet utover høsten vil være avhengig av vær, temperatur og baneforhold, informerer klubben og henviser til sin Facebook-side og nettside (eksterne lenker).

Foto: Stian Ormestad.

Les mer om sport i Re.