Alt klart for feiring: – Dette blir bra, tross alt!

FLAGGHEIS – OG MARSJ: Re helsehus får sitt første korpsbesøk i år som i fjor rett over klokka 08.00 på 17. mai-morgenen, med Blågjengen marsjerende fra Revetalparken til helsehuset. Arkivfoto: Stian Ormestad.

En annerledes 17. mai i år også; – men synes vi er heldige i år likevel, forteller kulturkoordinator på Re helsehus, nå som programmet er klart:

Fra fjorårets feiring: Flaggheising i Revetalparken.

Når korps, lag og foreninger planlegger nok en alternativ 17. mai-feiring i korona-tid, står Re helsehus fremst i prioriteringsrekka – i år, som i fjor.

Og Re helsehus er nok der det skjer aller mest på 17. mai, av alle sjukehjem i den nye storkommunen vår.

Dette er 17. mai-programmet på Re helsehus:

  • Klokka 08.00 blir det flaggheising i Revetalparken, tradisjonen tro. Dette har i en årrekke vært det aller første punktet på 17. mai-programmet i Re. Så også i år. Blågjengen spiller til flaggheis, og etterpå marsjerer de bort til helsehuset.
  • Klokka 10.00 har Re motorklubbs kortesje avgang fra parkeringsplassen utafor biblioteket, og de svinger aller først bortom helsehuset før de legger videre ut på sin rute rundt om i Re.
  • Klokka 10.15 blir det andakt ved sogneprest Jon Geir Dittmann over høyttaleranlegget.
  • Klokka 10.45 spiller Våle skolekorps utafor Re helsehus, ved fontenen.
  • Klokka 11.30 kommer gammel-ordfører i gamle Re kommune Thorvald Hillestad for å lese ord for dagen over høyttaleranlegget.
  • Klokka 12.00 spiller Ramnes og Røråstoppen skolekorps utafor Re helsehus, og de skal marsjere fra fontenen og rundt helsehuset på sørsida.

Tjuvstarta 17. mai-feiringa i dag

Og i dag, onsdag 12. mai, kom Revetal barnehage på besøk som en lystig oppladning til 17. mai, forteller kulturkoordinator Gro til ReAvisa:

– De gikk i et lite barnehagetog rundt helsehuset, og jammen fikk de lov til å synge over høyttaleranlegget, også!

Det ble satt stor pris på på Re helsehus.

Les også: Bilkortesje og traktortog: – Det tar den tida det tar.

Det går mot nok en alternativ 17. mai-feiring – her er anbefalingene.

Fra arkivet: For en fantastisk 17. mai-feiring! For et fantastisk Re!

Les mer om 17. mai i Re i ReAvisa-arkivet.

,