Vil beholde de innskjerpa korona-tiltakene ei uke til

De innskjerpa korona-tiltakene vi har levd med i nesten to uker, vil kriseledelsen forlenge enda ei uke. Det skal diskuteres på et ekstraordinært formannskapsmøte i dag.

Bakgrunn: Tønsberg stenger ned i snaut to uker.

Sjekk også: Nedstengt – men du får fortsatt det aller meste i Re.

Kriseledelsen ønsker å videreføre tiltakene i den regionale, statlige forskriften ei uke til. Dette er tema for det ekstraordinære møtet i formannskapet i ettermiddag.

Møtet kan du se her (ekstern lenke) fra og med klokka 15.00 mandag 15. mars 2021.

Klar anbefaling fra kriseledelsen

– Vestfold-kommunene har vært i møte med Statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i dag, og kommunen vurderer nå om de skal være på nivå 5A eller 5B den neste uka.

– Kriseledelsen i Tønsberg sin faglige vurdering er at vi bør følge 5A ei uke til, sier ordfører Anne Rygh Pedersen i en pressemelding til ReAvisa før det ekstraordinære formannskapsmøtet.

Kommunene skal melde inn sine ønsker til Statsforvalteren i morgen tidlig, og forlengelse av statelig forskrift behandles av regjeringa i løpet av morgendagen.

Fortsatt rødt nivå i skoler og barnehager

Det er snaut ti dager siden den nye storkommunen vår stengte ned, riktignok med mange unntak. Det skjedde fredag 5. mars, og ble fastsatt i første omgang fram til midnatt 16. mars. Nå foreslås det å videreføre restriksjonene.

Og slik blir det: – Tønsberg kommune forlenger særlig høyt tiltaksnivå til og med 6. april. Dette vedtok regjeringen 16. mars, melder Tønsberg kommune i en pressemelding.

– Det er fortsatt høy andel med ukjent smittevei i kommunen. Vi ligger på risikonivå fire, som er det nest høyeste nivået. Det er derfor klokt å fortsette med tiltakene en stund til for å forsøke å slå ned smitten, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Når det gjelder skoler og barnehager fortsetter disse på rødt nivå i Tønsberg til over påske. Kriseledelsen vil vurdere hvorvidt det skal innføres mer digital undervisning.

Se formannskapsmøtet her (fra klokka 15.00 mandag 15. mars 2021 – ekstern lenke).

DIGITALT FORMANNSKAPSMØTE: Ordfører Anne Rygh Pedersen (AP) innkaller til nok et ekstraordinært formannskapsmøte i nye Tønsberg kommune i dag, mandag 15. mars 2021. Møtet kan du følge via link i denne saken. Foto: Tønsberg kommune,

Les også: – Vi får hjelpe hverandre så godt vi kan!

Sjekk også: – Det blir veldig deilig når det her er over!

Les flere saker om korona-tida i Re i ReAvisa-arkivet.

, , , , , , , , ,