Nedstengt – men du får fortsatt det aller meste i Re

– UVANT: – Klokka ti på ni pleier vi å vri om nøkkelen og ønske kundene velkommen inn i butikken, men i dag kunne vi ikke det, forteller Morten Kjølstad og Bjørn Andersen, – det har bare vært 17. mai og søndager og andre helligdager det har skjedd før. Foto: Stian Ormestad.

Flere kan holde oppe, og flesteparten av de som må holde stengt har et alternativt opplegg klart – med bestilling på telefon, epost eller nett, og henting i butikk.

Les også: Tønsberg stenger ned i snaut to uker.

Les også: – Vi får hjelpe hverandre så godt vi kan!

Torsdag kveld 4. mars ble det klart at hele nye Tønsberg kommune stenger ned fra og med midnatt samme dag.

Tidligere på dagen hadde kriseledelsen hasteinnkalt formannskapet til krisemøte, på grunn av økt smitte, en stor andel av dette villsmitte, pluss et høyt innslag av mutert virus.

Ti butikker holder åpent på Re-torvet

På Re-torvet er mye stengt, men de som kan holde oppe er Meny, Vinmonopolet, helsekosten, apoteket, optikeren og frisørene. Og de som holder oppe, selger varer for de som må holde stengt – for å unngå svinn.

KLIKK OG HENT: Connie Pedersen på Vita tar i mot bestillinger på nett og telefon. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Kiosken i førsteetasjen holder oppe og har tipping fra klokka 09.00 til 14.00. I andreetasjen har Velværeboden og Studioette også åpent.

Stengingen av de andre butikkene på senteret gjelder til og med tirsdag 16. mars.

– Vi bretter opp ermene og ser fram til lysere tider, melder Re-torvet.

Flere matbutikker holder åpent

Ellers på Revetal kan blant annet Monter holde oppe, og det kan selvfølgelig også Rema 1000 – og Spar i Brekkeåsen.

Nedstengningen har mange unntak, også for de som egentlig er stengt. Det lokale næringslivet var flinke til å tilpasse seg korona-situasjonen ved første nedstengning for et snaut år siden.

Det kommer til nytte igjen nå.

Bestill og hent

Som for eksempel Jernia som stenger butikken for besøk, men tar bestillinger på telefon, epost eller nett. Du kan betale med vipps. Så kan du hente varene utafor butikken, eller så kan du få det levert på døra.

– Henting vil være med god avstand og ingen fysisk kontakt, hjemlevering vil også foregå koronasmittevernvennlig, forteller Morten Kjølstad og Bjørn Andersen ved Jernia Revetal.

VASKER NED: Restauranten på Revetal stenger dørene helt, og bruker anledningen til å vaske ned lokalene og gjøre seg klar for vår og uteservering, forteller Monica Larsen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Vi måtte aldri stenge, men mange kunder ville jo handle på en trygg måte da de første korona-restriksjonene kom for snart ett år siden. Så dette er vi drilla på nå.

Stenger og vasker ned lokalene

Det er mange som tilbyr klikk og hent: Power Revetal, Sport 1, Vita, med flere. Restauranter som leverer take-away kan fortsette med det, og Burger King kan holde sin drive-thru åpen.

Restauranten på Revetal stenger på sin side dørene helt, og bruker anledningen til å vaske ned lokalene og rigge seg til vår og uteservering.

Europris har også stengt dørene helt, melder de på sin Facebook-side.

Begrenser besøk

SPERREBÅND: Det er ikke slik handelsstanden i Re ønsker å møte kundene sine, men må det te’ så må det te’. De strenge tiltakene varer snaut to uker fram i tid. Foto: Stian Ormestad.

Re helsehus begrenser besøkende, men stenger ikke helt for besøk, melder virksomhetslederen fredag morgen.

BESTILLINGER PÅ TELEFON: Morten på Jernia har travle dager – på telefon og epost. Foto: Stian Ormestad.

Revetal bibliotek er helt stengt i perioden. – Har du reserveringer som du skulle ha hentet? De blir stående til vi åpner opp igjen. Og, vi sender ikke ut purringer mens vi har stengt, informerer biblioteket.

Karin Gamst som driver bibliotekskafeen tar opp bestillinger og leverer bakevarer som normalt, men åpner ikke bibliotekskafeen som utsalgssted så lenge nedstengningen varer. Bakevarer kan hentes, leveres, eller kjøpes hos Spar Brekkeåsen.

Varer snaut to uker

Våre to bensinstasjoner, på Revetal og Svinevoll, får holde oppe som normalt, men med munnbind-påbud og andre forsterkede smitteverntiltak som overalt ellers.

Nedstengningen – med mange unntak – varer til og med tirsdag 16. mars.

Og ReAvisa? Vi holder koken i korona-tid, som vanlig. Med hjemmekontor og minimal farting rundt om i Re – mot normalt.

DEN ENES BRØD, DEN ANDRES … BLOMSTER? Mester Grønn må holde stengt, så da selger Meny Revetal som kan holde oppe blomster – for å unngå svinn. Foto: Privat.

Les flere saker om korona-tida i Re i ReAvisa-arkivet.

Les også: – Vi får hjelpe hverandre så godt vi kan!

,