– Det blir veldig deilig når det her er over!

Vi er jo egentlig ganske så heldig her i Re, i denne korona-tida – som har så mye å savne!

Sjekk også: – Vi får hjelpe hverandre så godt vi kan!

Nå runder vi ett år med korona-restriksjoner, og korona-pandemien har prega livene våre og lokalsamfunnet vårt i ett helt år.

Det er ingen tvil om at koronaen har lagt en skikkelig demper på alt det som ellers skjer i den flotte bygda vår.

Avlyst eller utsatt over hele linja

GLEDER SEG TIL Å DROPPE METER’N: Lavrans Brattestå (13) og Mathilde Skjeggestad (13), elever ved Røråstoppen skole. Foto: Stian Ormestad.

Men som en ReAvisa-leser sier det: Vi er heldige her i Re, som har så mye å savne.

Og med det også veldig mye å glede oss til, den dagen verden – og lokalsamfunnet – nærmer seg normalen igjen.

Med et fantastisk foreningsliv, kultur- og idrettsliv, historielag og hagelag, konserter, festivaler og marked, barneteater og babysang, og mye, mye mer.

For i løpet av året som har gått har det aller meste enten blitt avlyst eller utsatt, utsatt igjen, og utsatt nok en gang igjen.

Åsså sånn som det skal klemmes!

SAVNER KLEMMER: Silje Reinskau (21) og lillesøster Margrete Reinskau (17) savner å klemme, spesielt venner og besteforeldre, etter et år med klemmerestriksjoner. Foto: Stian Ormestad.

Når vi nå runder ettårsdagen, lever vi nok en gang under innskjerpa nasjonale føringer og enda strengere lokale tiltak i vår nye storkommune.

Da er det ikke rart at det folk flest savner mest er å besøke de gamle i familien, gi en klem, og droppe munnbind, meter’n og det å dynke seg i håndsprit dagen lang.

ReAvisa spurte tidligere denne uka folk på farta hva de har savna mest i det året som har gått, og vi fikk svar – se det i videoen i toppen av denne saken.

Aldri så gæli at det ikke er godt for noe?

SAVNER NORMALE TILSTANDER: Elea Kirkeberg (14) er lei av korona, som alle oss andre. Foto: Stian Ormestad.

Og vi lurer på om det er hold i uttrykket «aldri så gæli at det ikke er godt for noe». Og jammen er det ikke det: – Vi setter kanskje mer pris på de små tinga, mener Elea Kirkeberg (14).

Mona Sande Frøyd (22) tror mange har fått en god anledning til å stresse litt ned. Andreas Høyem (33) peker på alle de kreative løsningene som har tvinga seg fram i korona-tida.

Hva tenker du? Skriv gjerne i kommentarfeltet på vår Facebook-side. Og hold ut, en vakker dag våkner bygda vår til liv igjen, og alle de små og store møteplassene fylles med folk igjen. Det blir så bra, atte!

PÅ FARTA: Re-daktøren spurte og fikk svar, i anledning ett år med korona-restriksjoner. For ett år siden, 12. mars 2020, ble nasjonale tiltak satt i verk, og nå ett år seinere lever vi med innskjerpa lokale restriksjoner i nye Tønsberg kommune. Foto: Selfie.

Anderine (86) fikk første korona-vaksine i Re:

Lokale innskjerpelser i korona-restriksjonene: Tønsberg stenger ned i snaut to uker.

Sjekk også: Nedstengt – men du får fortsatt det aller meste i Re.

Les flere saker om korona-tida i Re i ReAvisa-arkivet.

, , , , , , , , , ,