Her kan du følge kveldens kommunestyremøte

Kommunestyret i nye Tønsberg møtes nå klokka 18.00 i kveld, onsdag 4. november 2020. Blant annet kommer interpellasjonen angående sjukehjemsplass på Re helsehus opp.

Her kan du følge møtet direkte fra klokka 18.00 onsdag 4. november 2020 (ekstern link).

Her finner du hele agendaen for møtet (ekstern link). Rådmannens budsjettforslag skal bli tilgjengelig på Tønsberg kommunes nettsider i løpet av kvelden.

Dette er nest siste møte før budsjett og økonomiplan skal endelig vedtas i desember-møte. Det er harde prioriteringer som står foran våre folkevalgte.

Skal spare inn hundrevis av millioner kroner

ReAvisa-saken fra den første budsjettdebatten i kommunestyremøtet i september, skreiv vi om et krisemøte uten krisestemning. Kuttlista var lang som et vondt år – som 2020?

Det skal spares inn oppimot 300 millioner kroner i året innen tre – fire år. Til sammenlikning er stordriftsfordelen ved å slå sammen de to kommunene regna ut til å utgjøre bare 15 millioner kroner i året innen samme tid.

Noe som står i sterk kontrast til det som ble sagt fra Tønsberg-hold i sammenslåingsdebatten for bare fire år siden.

TRANG ØKONOMI I NYE TØNSBERG: Våre folkevalgte skal spare inn store summer for å komme i havn økonomisk i den nye storkommunen. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Si din mening om budsjettforslaget.

Les også: Nå vises sparekniven fram i nye Tønsberg – her er kuttlista.

Les mer om kampen om en plass på Re helsehus:

Sønnene slåss for en plass på Re helsehus, men Jan (87) blir sendt til Tønsberg mot sin vilje gang på gang.

Hovedutvalgsleder: – Jeg liker det veldig dårlig.

Les mer om politikk, styre og stell.