Slokkingen fortsetter gjennom kvelden og natta

REGNER MED AT DELER AV BYGGET RASER: Revac AS på Linnestad næringsområde er ramma av brann – igjen. Foto: Stian Ormestad.

LINNESTAD: En lang dag med slokking går mot kveld, og ingenting tyder på at brannen er over med det første enda.

Se bilder fra Revac-brannen.

SISTE: Revac-brannen er endelig slokt!

Klokka 07.00 søndag 27. mai 2018 fikk Vestfold-politiet melding om røykutvikling i gjenvinningsbedriften Revac på Linnestad.

BRANNSJEF: Per Olav Pettersen, brannsjef i Vestfold interkommunale brannvesen (VIB). Foto: Stian Ormestad.

Godt over 12 timer etter jobber nødetatene på stedet fortsatt. Og de blir der gjennom kvelden og natta:

Må fortsatt være beredt på evakuering

– Brannen i avfallshåndteringsanlegget til Revac AS i Re kommune er fortsatt ikke over, og erfaring fra sist brann i anlegget i 2014 tilsier at det kan ta lang tid før brannvesenet kan fastslå at brannen er slokka, skriver Politiet i Sør-Øst i en pressemelding.

– Røyken fra brannen er uforutsigbar, og vindretningen har dreid flere ganger i løpet av formiddagen. Det er også vanskelig å forutsi om brannen kan blusse opp igjen.

EVAKUERER: Re-ordfører Thorvald Hillestad rett før møtet med politiet, der det ble avgjort å evakuere hele Linnestadfeltet. Før avgjørelsen ble omgjort da vindretningen snudde. Foto: Stian Ormestad.

– Den evakuering som ble startet ved 14-tida kunne man imidlertid stanse, og det var ikke behov for beboere på Linnestadfeltet til å forlate sine hjem.

NEDFALL: Hvis dette ramler ned i naturen, med varme i seg enda, frykter flere som har tatt kontakt med ReAvisa skogbrann i tørr vegetasjon. Foto: Privat.

Imidlertid ber politiet beboere i området om å være beredt på å kunne evakuere i løpet av kvelden og natten hvis brannen på ny skulle blusse kraftig opp.

Må fortsatt holde dører og vinduer lokka

Det vil være politi i nærområdet i løpet av hele natten, og beboere vil bli tatt hånd om hvis det skulle vise seg å være behov for å gjennomføre en evakuering, opplyses det fra Politiet i Sør-Øst.

Politiet oppfordrer publikum som bor i området til fortsatt å holde vinduer og dører lokka.

Les også: Frykter nye utslipp.

Les også: – Vi har ikke kontroll. Det vil ta mange timer å slokke.

Les også: Frykter skogbrann som følge av Revac-brannen.

Les også: Lager planer for en større evakuering i Re.

Les også: Større evakuering i Re.

Bakgrunn: Det brenner hos Revac – igjen.

SLOKKING I OVER 12 TIMER: Store brannmannskap er fortsatt i full innsats søndag kveld, mer enn et halvt døgn etter slokking starta. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.