Hvem blir den neste Ridder av Re?

RIDDER AV RE: Alfred Ringdal, mangeårig rektor, idrettslagsleder og ildsjel i idrettslivet i Re, ble den femte Ridder av Re – hvem blir den sjette? Du kan fremme forslag innen 16. desember. Foto: Espen Winther.

RE: Hedersutmerkelsen Ridder av Re er en tittel tilsvarende æresborger i byene rundt oss. Vedkommende skal ha vist ridderlig mot som setter Re i et godt lys. 

Den sjette Riddere av Re skal slås til ridder fredag 9. februar, under den offisielle åpningen av Re middelalderdager 2018.

Mange å ta av – både unge og gamle, kvinner og menn

Kulturkontoret på kommunehuset ønsker mange gode forslag, og det er mange å ta av – både unge og gamle, kvinner og menn.

Blant kriteriene er “god ambassadør utover kommunegrensene, modig og uredd”. Kandidatene må bo eller ha sitt virke i Re kommune. Forslag kan sendes til Re kommune innen 5. januar 2018. 

– Det trenger ikke være noen som har gjort en lang og tro tjeneste, nødvendigvis. Det kan også være noen som har gjort en spesielt bra ting for Re, for eksempel. Noen som har utmerka seg, forteller kultursjef Ida Johre.

Prisen deles ut under åpningen av de ellevte Re middelalderdager og består av diplom, ridderkappe, heder og ære.

Allerede er følgende fem kåret til Ridder av Re: Alfred Ringdal, Sjur Gran, Øyvind Skjeggerød, Svein Olsen og Henning Larsen. Årets Ridder av Re blir den sjette i rekken.

Alle innbyggere i Re kan fremme sitt forslag på epost postmottak@re.kommune.no, eller per post til Re kommune/kultur, PB. 123, 3164 Revetal.

RE MIDDELALDERDAGER: Dato for 2018 er 9 – 11. februar. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Ridderne av Re:

Les mer om Re middelalderdager.

Les også: Velkommen til lille, rare Re!