Henning Larsen er Ridder av Re

ReAvisa_Re_middelalderdager_2013_003_NETT

– Det var da voldsomt, sier ridderen sjøl.

Ridder av Re er en hedersutmerkelse tilsvarende æresborger i byene rundt oss. Henning Larsen (44) fra Revetal er den første som slås til Ridder av Re.

Faren for å treffe på gliset hans på idrettsarrangement i Re er overhengende stor, ikke det at det gjør noe – Henning Larsen løser det aller meste med et stort smil. Uansett hva det skulle være – alt fra lederverv til pølsekoking.

I over 35 år har han stått på for skiløypene i Ramnes. Han er med i styret i skigruppa, er leder i Idrettsrådet i Re, og har i mange år vært leder for Re sykkelklubb, som er ti år i år. Blant mye annet.

– Det var da voldsomt, sier ridderen da han entrer podiet til stor applaus. Og gjentar det utsagnet flere ganger mens ridder-kappe blir tredd på ham. Så ned på kne, for å bli slått til ridder av ordfører Thorvald Hillestad.

Talen ble innledet på samme vis: – Det var da voldsomt. Jeg har bare gjort noe morsomt, noe jeg har stor glede av. Og så skal jeg få en slik utmerkelse bare for det?

– Dugnad er moro, forteller han, før han minner en stor folkemengde som var møtt opp til åpning av Re middelalderdager 2013 på følgende:
– Dugnad er ikke farlig.

Henning Larsen (44) bor på Revetal sammen med samboer og to døtre på 11 og 13 år, og hunden Odin. Henning begynte å jobbe deltid på et hjem for døve da han gikk siste år på videregående. Der holdt han til i tretten år.

Deretter ble han førskolelærer, og jobba ti år på basen på Kirkevoll skole. Nå har han ett års permisjon, og selger hjelpemidler – nærmere bestemt spesialsykler.

Kåringen fant sted under åpningen av Re middelalderdager 2013, fredag 15. febuar. Femten sterke kandidater var fremmet innen fristen gikk ut i midten av januar.

Henning Larsen var nominert for sitt engasjement for idretten rettet mot barn og unge i Re. Han viser også en stor dugnadsvilje og stiller opp der det trengs.

, ,