– Endelig en helhet i sentrum

ReAvisa_Torvparken2_1_NETT

TEGNER OG FORKLARER: Svein Olsen letter på sløret for planene for Torvparken 2 – eller blir den kanskje hetende Bondeheimen 2 på folkemunne? Olsen tegner og forklarer for ReAvisa, på vegne av utbygger Revetal park. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Firkanten i kjernen av Revetal sentrum blir endelig komplett med prosjektet Torvparken 2. Byggestart kan bli allerede neste vår.

Dette prosjektet har mange venta på, og mange er spente på planene. Svein Olsen letter på sløret på vegne av utbygger Revetal park, og tegner og forklarer for ReAvisa.

– Nå blir firkanten innenfor de fire rundkjøringene fylt med noe helhetlig, pent og nytt – ikke som det er i dag med godt og blanda, nytt og gammelt, forteller Olsen.

Planen er å legge lokk på parkeringsplassen bak gamle post- og bankbygget og bygge der. Totalt er det planlagt 900 kvadratmeter med næring med mulighet for noe mer og 34 eller 37 leiligheter over fem etasjer.

ReAvisa_Torvparken2_3_NETT

SÅNN BLIR DET PÅ REVETAL: Torvparken 2 sett fra ungdomsskolen og rundkjøringa bak Rema 1000, som ligger helt til venstre i bildet. Helt til høyre ser du innkjøring til parkeringshuset. Foto: Revetal park.

Parkeringsplassen som ligger der i dag, blir lagt lokk på og blir brukt som parkeringskjeller for det nye bygget. Det blir likt som i dag, med samme kjøremønster. I første etasje blir det næringsarealer mot nord, med gjennomkjøring til Revetalgata øst/vest, og parkering mot sør. I andre etasje blir det 10 eller 13 leiligheter, i tredje og fjerde 10 i hver etasje. I femte etasje blir det fire leiligheter mot nord. De fleste leilighetene i bygget blir gjennomgående, med syd-vest-vendte balkonger. Leilighetene blir fra 61 til 113 kvadratmeter.

Gamle post- og bankbygget blir stående, og skal integreres i nybygget. Gamle Dallas-delen, der fotografen holder til i dag, vurderer man å rive for å åpne for vei øst/vest fra parkeringshuset til Revetalgata, på lokket.

Post- og bankbygget og noe av tomta eies av Revetal invest, mens resten eies av Revetal park, som også står som utbygger. De har en god dialog, forteller Olsen. Planene kan blir justert noe underveis – avhengig av langsiktige leietakere, leilighetssalg og økonomi – priser og tilbud blir henta inn i disse dager.

ReAvisa_Torvparken_2_2

HELHET I SENTRUM – BÅDE MED BYGG OG VEI-NETT: Fra parkeringshuset og over til Revetalgata blir det en forbindelse nå øst-vest på Revetal. Prosjektet sørger for en helhet i sentrum og binder Revetal sammen. Foto: Stian Ormestad.

Olsen er optimist på vegne av utbygger – med god grunn. Forrige prosjekt, Revetal park 2, ble utsolgt allerede før spaden var satt i jorda. I ReAvisa var det avtalt en serie annonser, men det holdt med ett innrykk.

Allerede etter første innrykk i ReAvisa var alle leilighetene solgt.

I sommer blir det infomøter og jobben med innhenting av anbud og priser fortsetter. I løpet av høsten går startskuddet for salg og utleie. Tidligst i oktober og senest før nyttår vil prospekt og priser være klare.

– Det var viktig for oss å ferdigstille kjernen i Revetal sentrum. Med dette prosjektet er hele sentrum mot Kåpeveien bebygd, og vi ser endelig en helhet i sentrum.

Spennende planer for siste ubygging innenfor de fire rundkjøringene på Revetal. Torsdag 4. juli 2013 blir det første infomøte om Torvparken 2 – eller blir det kanskje hetende Bondeheimen 2 på folkemunne?

ReAvisa_Torvparken2_4_NETT

SÅNN ER DET PÅ REVETAL I DAG: Ikke verdens vakreste syn i dag, men snart er også denne tomta bebygd med nytt flott sentrumsbygg på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

,