Ylvis spilte inn musikkvideo i Re

IMG_6500Mens millioner ser Ylvis lure på hva reven sier, lurer pressen i Vestfold på hvor musikkvideoene er spilt inn. ReAvisa kan avsløre: Det er i Re.

Gjett hvor disse gutta spilte inn video, spør Tønsbergs blad med bilde av Ylvis-brødrene som har kjempesuksess med sine musikkvideoer og TV-program om dagen.

Svaret var ifølge avisa Andebu, uten av journalisten kunne si akkurat hvor det var. Det var helt ukjent for ordføreren i nabokommunen da Tønsbergs blad var på tråden.

– Hva? Har de spilt inn musikkvideo her? I Andebu, spør Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad.

Svaret var nei. Re-ordfører Thorvald Hillestad vet bedre, og han slår på tråden til ReAvisa.

– Nå skal du høre her: Det er en fyr her på servicetorget og forteller at Ylvis var på gården hans for å spille inn musikkvideo. Med masse utstyr og greier. I Re. Det er jo ganske flott, med mange hundretusen visninger.

Fyren ordfører Hillestad snakker om er Hans-Petter Gamborg (33), som for to år siden kjøpte Grorud gård sammen med kona Annie (30) – begge fra Oslo. På Grorud gård har de stifta familie; en sønn på tre år og to tvillinger på bare noen uker har kommet til.

Gamborg var på Revetal med tvillingene som skulle til sjekk på helsestasjonen på kommunehuset. Der ble det snakk om Ylvis-saken på Tønsbergs blads nettavis. Det stemte jo ikke.

– Jeg sa i fra på vei ut på servicetorget, og da fikk jeg beskjed om at det er rådmann eller ordfører som tar seg av mediehåndtering. Ingen sak er for stor eller for liten for ordføreren vår, tydeligvis. Det er jo bra. Det er vel et tydelig tegn på lokalpatriotismen i denne kommunen.

Grorud gård ligger idyllisk til ved Grorudvannet. Gårdsdrifta består av rideskole, katte- og hundepensjonat, litt skog til vedhogst og alle jordene brukes til beite.

Idyllen var nok det som også lokket TV-teamet til Re. Musikkvideoen til The Cabbin ble spilt inn i og rundt ei hytte som var lagt ut til salgs i sommer.

– De spurte om å filme der. Den ligger ganske øde til, så jeg måtte kjøre utstyr for dem ut dit med traktor.

Som takk for hjelpa fikk Gamborg lov til å ta bilde av Vegard Ylvisåker foran framhuset, sammen med den eldste hesten på gården – kanskje også i landet: En 38 år gammel shetlandsponny, pluss ett par bikkjer.

– Det med bildet var flaks, mener Gamborg. Nå kan bildet fungere som bevis for at det var på gården hans innspillingen fant sted. Bonden sjøl ler litt av oppstyret.

– Produksjonsfolka skrøyt veldig, forteller Gamborg: Landlig og fint, med ei hytte uten vann og uten strøm, og med kjempeflott utsikt til Grorudvannet. I løpet av en solskinnssommer i Re var videoen spilt inn – som nå er sett over 700.000 ganger på YouTube.

Hytta ble solgt rett etter innspillingen til noen som ville ha et stille sted å trekke seg tilbake for fred og ro. Det får de nok, – Det er ikke hver dag vi får TV-team og Ylvis-brødrene på besøk her.

– Det er kanskje ikke så rart at Tønsbergs blad ble vippa av pinnen, mener Re-ordfører Hillestad. – Det er litt tråklete å forklare hvor denna gården er.

Grorud-bonden sjøl forklarer: – Gården ligger i Re, men vi har gårdsvei fra Stokke, og postnummer til Andebu. Men vi ligger i Re – vi skatter til Re, vi får tilskudd fra Re, vi stemmer i Re, og vi liker Re kommune godt.

– Re kommune er et funn for bønder, med rask saksbehandling ved søknader og spørsmål – veldig behjelpelige på landbrukskontoret, mener Gamborg.

Det store ønsket fra Grorud gård er å få åpna veien gjennom skogen, som går fra Grorudvannet og kommer ut ved Ramnes prestegård.

– Da hadde vi hatt noen få kilometer til Revetal, istedenfor mil som i dag.