Kutter køen med nye kasser

 ReAvisa_selvbetjente_kasser_Meny_3_NETTMeny på Revetal er blant de første med sjølbetjente kasser i dagligvarebutikk.

Martin Gran forklarer hvordan de sjølbetjente kassene på Meny Arve Gran skal brukes. Det er en javn strøm av nysgjerrige kunder.

Tor Einar Gauslaa mener systemet funker fint, etter å ha testa det på handletur med familien. En annen mener det er så moro at han må inn og handle mer.

– Men hvordan slår du inn pose?

– Har du gjort jobben med å slå inn varer sjøl, skal du jaggu slippe å betale for pose, sier Gran med et stort smil.

Kassene har ingen begrensing i antall varer, du kan bruke sjølbetjeningen til stort og smått. Du scanner varen, legger den i en stor kasse som fungerer som vekt, først da bekreftes varen.

– Hovedsakelig er det for å slippe kø, forteller Gran. – Vi hadde valget: En vanlig kasse til, eller tre sjølbetjente. Da gikk vi for å teste ut sjølbetjente kasser.

Kassene vil ta unna kø på store handledager, men være stengt i stille perioder. Du vil fortsatt kunne velge å få hjelp av blide kassadamer og – gutter.

– Vi kan ikke tulle med det, de flinke folka i kassene blir, beroliger Gran.

Revetal er først ut i Vestfold med dette systemet. Det er ikke første gangen kjøpmennene Gran i flere generasjoner er pionerer.

Mens det fortsatt ble handlet over disk i andre dagligvarebutikker, var de tidlig ute med sjølbetjening i butikk, blant annet.

Tilbakemeldingene på sjølbetjente kasser var bare positive i løpet av ReAvisas besøk dagen kassene åpnet, torsdag 27. juni 2013.

ReAvisa_selvbetjente_kasser_Meny_1_NETT