Svein Olsen er Ridder av Re

ReAvisa_Remiddelalderdager_050_NETT

Svein Olsen (66) fortalte om tidligere tider i idretten i Re; – Mye har skjedd på femti år!

Svein Olsen (66) fra Revetal ble slått til Ridder av Re av ordfører Thorvald Hillestad under åpningsseremonien for Re middelalderdager 2014 fredag 14. februar. Tittelen er tilsvarende en æresborger-tittel.

– Jeg husker vi spilte på Ivrigsletta da jeg var liten, en grusete bane med masse ugrass. Det var stas da vi fikk låne Jarbergsletta av Ramnes IF, vi samarbeida allerede da i gamle Ramnes og Våle, sa Olsen i takketalen.

– Nå må vi huske på at det er femti år siden. Det har skjedd mye på de åra, og mer skal skje, sier ridderen og takker de forskjellige idrettslagene, øvrig foreningsliv, kommune og næringsliv for et godt samarbeid.

Svein Olsen får ærestittelen for sin store innsats for idrettslivet, turløyper og folkehelsa i Re. Han har vært involvert i det meste av anlegg og løyper som er etablert og skal etableres i IL Ivrig-regi.

«Svein Olsen i IL Ivrig er en mann som fortjener tittelen for sin store gjennomføringsevne og kraft både på dugnader og i prosjekter», het det i forslaget til Ridder av Re 2014.

«Svein Olsen engasjerer seg i idretten blant annet gjennom verv og organisering. Han bidrar til å samle idretten, næringslivet og kommunen slik at prosjekter lar seg gjennomføre».

Første gangen tittelen ble delt ut var i fjor til Henning Larsen i Ramnes IF, Re sykkelklubb og leder av idrettsrådet i Re.

, ,