Bli med inn i fotolåven i Fon – SE VIDEO!

FON: Trine Bjervig har vinni mange gjeve fotokonkurranser i inn- og utland, og hun har spesialisert seg på bilder av babyer. Nå har den velrenomerte fotografen fiksa en diger kulisse av en gammel låve i Fon – SE VIDEO OVER!

Tidligere i år ble Trine Bjervig kåra til Årets fotograf – les mer her.

Det ble trangt, mye trafikk, og lang vei til jobb med fotostudio på Nøtterøy. Trine Bjervig (41) skulle bo med samboer og barn i Revetal bare en liten stund, men åra gikk og hjertet for Re vokste seg stort og patriotisk.

Derfor flytta Trine med både jobb og familie til Fon tidligere i år. En hel haug med dugnadstimer seinere – og en halv million kroner brukt – står et hjemmekontor i huset fra 1870-tallet klart – og ikke minst et fotoatelier i låven på Øvre Kranstad gård.

EN DRØM HAR BLITT VIRKELIGHET: Trine Bjervig har fått det akkurat som hun vil, med en hel låve som kulisser for sine bilder. Foto: Stian Ormestad.

Finnes ikke noe tilsvarende i Norges land

– Jeg har fått det akkurat som jeg ønsker meg, og det er en drøm som har gått i oppfyllelse. I bransjen sies det at det finnes ikke noe tilsvarende i Norge.

Trine forteller at hun har pekt og kommandert. Vegger her og der. Takhøyden er beholdt helt opp i himlinga i den gamle låven, så hun har plass til å fotografere hva som helst – også større motiver enn nyfødte babyer.

En annen fordel med å være aleine i en låve, og ikke sammen med andre i et stort kontorbygg som på Nøtterøy, er at Trine trenger et varmt og godt arbeidsklima. Her kan hun justere opp varmen akkurat til sitt perfekte nyfødt-foto-nivå.

– Også har jeg det veldig ryddig nå. Før hadde jeg alt i ett rom og det ble litt kaos. Nå har jeg flere rom og kan ha et system jeg før bare kunne drømme om. Det er så fantastisk fint!

ARBEIDSVERKTØY: Fotoapparatet skal få kjørt seg i fotolåven i Fon. Foto: Stian Ormestad.

Kundene setter pris på landlig idyll

Først kommer du inn i «stua», der du kan sjekke ut tidligere verk på veggene. Her er det en sofa og et TV, et slags venteværelse. Rett fram finner du rekvisita-lageret. Der er det fullt av klær, tepper og tekstiler, gamle barnevogner og senger, stubber og stoler til å sitte på, leker og bamser, med mye mer.

Det største rommet er delt opp i forskjellige båser, nesten som den gang det var et fjøs her. De forskjellige båsene er malt til forskjellige bakgrunner. I den ene båsen er den opprinnelige teglstein-muren bevart, og gulvet er fra den gamle stallen på gården.

En del av låven er fortsatt holdt av til gårdsdyr. Det er sauer, katter og bikkjer, og snart kommer det høns. Den landlige idyllen setter kundene pris på.

Perfekte fotoforhold inni en varm låve

– Det er null problem for folk å kjøre til Re, istedenfor til Nøtterøy. Jeg får veldig mange positive tilbakemeldinger fra kundene. De kommer fra hele Østlandet og noen ganger enda lenger, så noen må kanskje kjøre litt lenger, andre litt kortere.

– Alle de som kommer nordfra får mye kortere reisevei, og de som kommer sørfra får kanskje bittelitt lenger tid i bilen, men slipper kø og bytrafikk og røde lys.

FOTOFAMILIE: Samboerparet Trine Bjervig og Gjert Hognert er begge velrenomerte fotografer. Nå jobber begge fra hvert sitt hjemmekontor i Re. Foto: Stian Ormestad.

Fotolåve-prosjektet hadde aldri blitt noe av, hadde ikke samboeren Gjert Hognert (56) hengt med på flyttelasset. Han er en handyman, så mens Trine har pekt, har Gjert snekra. Tilfeldigvis er også samboeren en prisbelønt fotograf, han er tidligere svensk mester i foto.

– Det kan vel hende jeg får låne kulissene litt inniblant, men vi får se, sier Gjert med et lurt smil. Han pakka sammen sakene sine i sitt gamle fotostudio i Strømstad og har flytta firmaadressen til Fon, han også.

Gjert er mest ute på location der han fotograferer bryllup, konfirmasjon, og tar reklameoppdrag. Trine trenger et mer lunt landskap for sine baby-bilder, helst inne i en varm låve. Den en gang så trekkfulle bygningen er isolert etter alle kunstens regler.

FLOTTE BILDER: Trine Bjervig har vinni mange gjeve priser i både nasjonale og internasjonale fotokonkurranser. Dette er et av bidragene. Foto: Trine Bjervig.

– Nå har vi landa i Fon, og her blir vi!

Begge er prisbelønte fotografer som høster mye oppmerksomhet. Det er en fordel å vinne konkurranser, men det er ikke noe de fokuserer så mye på. – Jeg har ikke så voldsomt konkurranseinstinkt, egentlig, forteller Trine.

– Jeg vil bare lage noe jeg føler er bra sjøl. Det er den store driven for meg, en slags konkurranse med meg sjøl om å alltid få et godt resultat som jeg kan stå inne for.

Foto-familien flytta fra Revetal til Fon 1. februar, og 1. august var fotolåven ferdig slik den står nå. – Vi har fortsatt flytteesker i kjelleren, som står med tapen rundt. Så det private flyttelasset har kommet litt i skyggen av foto-prosjektet.

Nå har de landa i Fon, og her blir de. Det er en stor forskjell fra å bo i Revetal 3 og pendle til Nøtterøy og Strømstad, til å ha alt på egen eiendom – både hjemmekontor, kulisser og lager.

– Takk til tålmodige naboer!

– Vi trives så godt. Alle mine drømmer er gått i oppfyllelse. Vi har kort vei til jobben, dyr rundt oss og ikke minst gode naboer, forteller Trine og Gjert, som benytter anledningen til å takke sine nye naboer:

– Vi har holdt på og snekre og sage fra fem om morgenen til noen ganger klokka tre på natta, uten en eneste klage. Det er helt utrolig, så tusen, tusen, tusen takk!

VELRENOMERTE FOTOGRAFER: Trine Bjervig og samboeren Gjert Hognert har finni sitt paradis: Øvre Kranstad gård i Fon. Foto: Stian Ormestad.

I mai 2016 skreiv ReAvisa for første gang om den allerede da prisbelønte fotografen Tine Bjervig (41), bosatt i Re. Last ned avisa her for å lese mer.

Tidligere i år ble Trine Bjervig kåra til Årets fotograf – les mer her.

Husker du denne? – Velkommen til tryllelåven i Re!

, , ,