Fredag åpner denne dama kaffebar på Re-torvet

KAFFEBAR: Christina Otterbeck Brenna (35) fra Tolvsrød åpner sin andre kaffebar. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Med fem lokale fjes nyansatt, nytt utstyr på plass, og en kort, liten vegg for å skille av 15 kvadratmeter fra resten av fellesarealet i 2. etasje på Re-torvet, sier Christina seg klar for å åpne sin andre kaffebar.

Christina Otterbeck Brenna (35) fra Tolvsrød driver allerede «Kaffe & no» på Tolvsrød, og har gjort det i snart fem år. Nå blir hun innehaver og daglig leder på både Tolvsrød og Revetal.

På Revetal skal det meste gjøres etter samme suksessoppskrift som på Tolvsrød: Lokale fjes som serverer skikkelig kaffe, noen kaker, blingser, salater – og et koselig sted å sitte.

MYE SKAL PÅ PLASS: Dagen før første kaffekopp skal serveres står det meste på hodet – også Christina. Foto: Stian Ormestad.

At dette er et populært tilbud, er det ingen tvil om. Da ReAvisa nevnte det i en sak før jul, kokte det med bare positive tilbakemeldinger i kommentarfeltet:

«Så flott og etterlengta å få en kafe oppe i andre etasje», «detta har vi venta lenge på»,  «endelig en kafé! Den skal ihvertfall jeg bruke, savna det lenge», «tommel opp for kaffebar!».

Christina har også fått mange henvendelser mens hun har rigga til kaffebar i 2. etasje på Re-torvet. Hun starta litt uti januar, og hele tida har det stoppa opp folk og skrytt av initiativet.

– Jeg har fått så mange kommentarer av folk som går forbi, stopper opp og forteller at de gleder seg til vi åpner, forteller Christina.

– Veldig mange, faktisk. Så det skal bli veldig artig å åpne i morgen.

Dagen før åpning ser det meste ut til å stå på hodet – også Christina.
– Det blir nok seint i dag før alt er på plass, sier Christina og ler.

MYE SKAL PÅ PLASS: Fredag 24. februar åpner Kaffe og no i 2. etasje på Re-torvet. Foto: Stian Ormestad.

I siste innspurt har hun fått hjelp av blant andre André Fritzøe (20) fra Fossan – en av fem nyansatte lokale fjes.

Det er ikke gjort store inngrep reint bygningsmessig. En liten utstikker av en ny vegg er på plass, ellers er alt ved det samme gamle – men med en kaffebar inntil veggen mellom flygelet og apoteket.

– Det skal være litt avgrenset, men fortsatt føles åpent. Det er sitteplass til rundt 20 sånn som det er nå, men vi har fått klarsignal på å sette ut flere bord og stoler ved behov – så vi har litt mer plass å boltre oss på hvis det trengs.

Fredag 24. februar serveres den første kaffekoppen med noe attåt.

– Det blir en forsiktig start for å komme i gjenge, så vi har ikke annonsert det på noe vis. Til uka tenkte vi å ha en liten markering, når vi har kommet godt i gang, forteller Christina til ReAvisa.

SISTE INNSPURT: Christina Otterbeck Brenna (35) fra Tolvsrød er innehaver og daglig leder og vil være på Revetal en dag i uka. André Fritzøe (20) fra Fossan er en av fem nyansatte lokale fjes. Foto: Stian Ormestad.