Starta folkeaksjon for folkeavstemning på sparket

210816_JENNY_FRANK_WEDDE_1

SPONTAN AKSJON: Far og datter Wedde har dratt i gang en aksjon for folkeavstemning på lavbudsjett. De har sjøl «designa» T-skjortene. Farmor har tatt bildet. Budskapet er krystallklart: Ja til folkeavstemning! Foto: Gerd Wedde.

VIVESTAD: – Dette handler ikke om ja eller nei til sammenslåing. Dette handler om å ha en stemme i spørsmålet om ja eller nei.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

Far og datter Wedde fra Ramnes reiser hvert eneste år på Vivestad Høstmarked. I år ble Vivestad-turen ekstra interessant, med egendesigna T-skjorter med et krystallklart budskap: Ja til folkeavstemning!

Jenny Wedde (21) kaller aksjonen sammen med pappa Frank Wedde (52) en partipolitisk uavhengig familierebell-gruppe, som allerede har fått mange støtteerklæringer på deres private Facebook-sider.

170816_FOLKEMOTE_REVETAL_9

FØLER IKKE AT DERES STEMME TELLER: Enten du mener ja eller nei til kommunesammenslåing, mener mange at denne prosessen er helt feil, mener Jenny Wedde (21) og pappa Frank Wedde (52) som her går fra folkemøtet på Revetal i protest tidligere denne uka. Foto: Stian Ormestad.

– Takk for all støtte, gode samtaler og positive tilbakemeldinger i dag, vi snakkes sikkert i et fakkeltog om ikke så lenge, skriver Jenny – som forklarer til ReAvisa:

– Bakgrunnen for T-skjortene var at jeg i går kveld kom innpå tanken om at den årlige turen til Vivestad Høstmarked kanskje kunne ha en litt høyere hensikt i år. Dette er fjerde året vi dro og da det tidligere har vært politiske stands der så tenkte vi at vi også kunne gjøre noe for å skape litt debatt og samtaler under markedet ved å være vår egen «mobile stand».

– Vi fikk masse gode samtaler og bra respons, sjøl om vi passa på å holde selve spørsmålet om ja eller nei til sammenslåing – og med hvem – til et minimum. Det er ikke det denne saken handler om for oss.

Jenny forteller at Norges valg om å ikke gå inn i EU i 1994 blir brukt som eksempel blant mange. Sjøl studerer hun for tida i England, og viser til Brexit-avstemningen. Begge deler viser at eliten er uenig med folket, men de tar likevel hensyn til folkevilja.

– Folk føler at avgjørelsen om sammenslåing ikke handler om partipolitikk, men heller om retten som innbygger til å ha en stemme i slike fundamentalt viktige saker – uavhengig av hvilket parti man stemmer.

– Flere er også forvirra over hva poenget med avstemningen i 2015 var, og at man heller burde ha en ny avstemning med alle alternativer, også inkludert et nei-alternativ.

Pappa Frank er oppgitt over prosessen, med et lokalvalg parallelt med folkeavstemningen i fjor høst. Når resultatet ikke respekteres, eller oppheves av en ny folkeavstemning, funker ikke det representative demokratiet i det hele tatt.

Politikerne gikk til valg med å si «stem på parti, uavhengig av hva vi mener om sammenslåing – det har vi folkeavstemningen til». Det grenser til lureri, mener mange.

– Det ser ut som at det i slike saker ikke er veien å gå med å engasjere seg bare i partipolitikk. Ut ifra det jeg ser, så er den generelle partipolitiske retningen noe i utakt med folkets ønske.

– Det vil si det er noe som ikke helt stemmer her ut i fra meningen med systemet. Så da får vi gjøre det vi kan for å belyse dette problemet.

– Dette er jo ment som en måte å skape debatt og diskusjon på, men vi har jo ikke planer om å gå til full aksjon med alle midler, forteller Jenny. – Men alle som vil henge med er velkomne til å ta kontakt!


 

Les også om det første folkemøtet i Vivestad: Populær kar på folkemøte om kommunesammenslåing

Les også om det andre folkemøtet i Undrumsdal: – Hvorfor ikke gjøre dette skikkelig, med en gang!?

Les også om det tredje folkemøtet på Revetal: – Jeg skjønner ikke at dere tør!

Les også om det fjerde folkemøtet i Våle: – Hvor er effektiviseringsgevinsten?


 

Les også: Re kommune får norgeshistoriens korteste kommunehistorie

Les også: Her går startskuddet for en ny runde på kommunesammenslåing

Les også: Hvis du trodde folkets nei var enden på visa, må du tro om igjen!

Les også: Sammen om sammenslåing: – Innbyggerne skal bli hørt

Les også: I Re har vi tilhørighet til flere byer, og vi kan være limet i en storkommune med både Horten og Tønsberg

Les også: – Vi må forholde oss til retningsvalget – ikke noe annet

Les også: – Hele dette opplegget er å holde innbyggerne for narr

Les også: På tide å slipe sverdene igjen?


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.


– ANNONSE –