Leserinnlegg: Høyre driver ikke et spill for galleriet

LESERINNLEGG: – Vi spiller med åpne kort og informerer om hva vi, på bakgrunn av fakta, synes er det beste alternativet for Re, skriver Tove Øygarden (H) i dette leserinnlegget.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

I et innlegg i ReAvisa får MdGs Ulf Lund Halvorsen utløp for en hel del frustrasjon i forbindelse med debatten om kommunesammenslåing i Re.

Han mener at arbeidsutvalget har valgt feil overskrift på informasjonsheftet som er sendt ut til innbyggerne, han tar enda en runde om folkeavstemming, og han sparker til ”noen som tydeligvis har bestemt seg” i forhold til retningsvalg. Som om det skulle være ulovlig.

Bortsett fra ordføreren som har ytret at han stoler på sin egen magefølelse og velger seg Horten, har jeg ikke oppfattet at det er noe annet parti enn Høyre som har valgt retning, så jeg forstår at disse ”noen” Lund Halvorsen sikter til er nettopp Høyre.

Etter folkeavstemmingen i 2015, som sa nei til at Re skulle bli en del av en større kommune nord i fylket, la Høyre fram et forslag for kommunestyret som åpnet for en sammenslåing en annen retning enn nordover.

(Når vi ser hvor vi er i debatten i dag, 9 måneder senere, er det smått utrolig at dette forslaget falt.)

I den perioden var det ikke flertall for sammenslåing i Horten. Dermed kan det ikke komme som noen overraskelse for noen at det er Tønsberg som er Høyres valg.

Den observante innbygger i Re vil også kunne huske at Høyre flere ganger i forrige runde ytret at Holmestrand ikke var det alternativet vi ønsket oss mest, men at gevinsten av en sammenslåing var viktigere en retning.

På bakgrunn av dette ,mener jeg at dersom Høyre hadde latt være å velge retning og gå åpent ut med den, i denne runden, ville det vært det virkelige spillet for galleriet.

Med dette som grunnlag, er Re Høyres retningsvalg tatt i særlig stor grad på bakgrunn av PwC rapporten som er lagt fram, hvor Tønsberg skiller seg ut som det beste alternativet i forhold til tilhørighet, infrastruktur, utbygget kollektivtransport og veiforbindelser, og økonomisk handlingsrom på sikt.

Jeg merker meg at Lund Halvorsen sier han skal ta sitt valg blant annet på bakgrunn av samtaler med partikolleger i de respektive kommunene.

Når skal du ta disse samtalene, Halvorsen, og når skal resultatene av disse nå ut til folket? Hvilken nytteverdi har samtalene dersom du ikke skal si noe om ditt retningsvalg før innbyggerundersøkelsen er avholdt, og du uansett skal følge resultatet av den?

Jeg gleder meg til folkemøtene som starter på mandag. Der skal Høyre også lytte til folket og legge det vi hører der sammen med resultatet av folkeavstemmingen, når det endelige valget skal tas 21/9.

Høyre driver ikke et spill for galleriet, vi spiller med åpne kort og informerer om hva vi, på bakgrunn av fakta, synes er det beste alternativet for Re.

Tove Øygarden, Re Høyre.


 

Les også: Re kommune får norgeshistoriens korteste kommunehistorie

Les også: Her går startskuddet for en ny runde på kommunesammenslåing

Les også: Hvis du trodde folkets nei var enden på visa, må du tro om igjen!

Les også: Sammen om sammenslåing: – Innbyggerne skal bli hørt

Les også: I Re har vi tilhørighet til flere byer, og vi kan være limet i en storkommune med både Horten og Tønsberg

Les også: – Vi må forholde oss til retningsvalget – ikke noe annet

Les også: – Hele dette opplegget er å holde innbyggerne for narr

Les også: På tide å slipe sverdene igjen?


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.


 

– ANNONSE –