– Plutselig så jeg malingspruten sto fra bilene!

120816_MALINGSSOL_4

MALINGSØL: Varselskiltet blir stående så lenge malinga er der, også for å varsle om mildt sagt forvirrende veimerking inn til Revetal 3. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: En uheldig bilist har mista et malingspann, og flere andre uheldige veifarende har fått tilsølt bilene sine. Re kommune prøver nå å fjerne malingsølet.

Torsdag 11. august oppdaga en ReAvisa-leser malingsølet, tok bilder og advarte bilister i området på ReAvisa – oppslagstavla.

– Det ble strødd sand i går, en times tid cirka etter jeg la det ut. Jeg gikk for å trille på minstejenta i 10-tida, og dette griset ble til mens vi gikk rundt der nede, forteller Rikke Sælid fra Revetal.

– Da vi gikk tilbake så jeg plutselig malingspruten sto når bilene kjørte forbi! Det sto et 10-liters malingspann i grøftekanten, så spannet har nok falt av en henger ved ett uhell.

120816_MALINGSSOL_2

HVITE FLEKKER HELT NED TIl REVETAL 2: Valleveien inn til Revetal 3 er kommunal vei, mens Kåpeveien, hovedveien ned til Revetal sentrum, er fylkesvei. Det er mest søl på den kommunale veien, men en bil som har kutta svingen i krysset har fått et hjul i malingspytten og dratt med seg et hvit spor helt ned til innkjøringen til Revetal 2. Foto: Stian Ormestad.

Perry Ottesen, teknisk etat i Re kommune, har hatt folk oppe for å se på sølet, prøve å rydde opp, sette opp varselskilt og markører.

Han forteller at Valleveien inn til Revetal 3 er kommunal vei, mens Kåpeveien, hovedveien ned til Revetal sentrum, er fylkesvei. Det er mest søl på den kommunale veien.

– Det må vi få rydda opp i, det er vårt ansvar. Vi vet ikke hva slags maling det er snakk om enda, men er det oljemaling er det nesten helt umulig å bli kvitt, mener Ottesen.

Det er mindre søl på fylkesveien, men en bil som har kutta svingen i krysset har fått et hjul i malingspytten og dratt med seg et hvit spor helt ned til innkjøringen til Revetal 2.

Regninga kan den uheldige bilisten som mangler noen liter maling få.

Både fra kommune, fylkeskommune og eventuelt privatpersoners opprydningsjobb i egne innkjørsler, og fra alle bilistene som kan ha fått malingskvetter på bilen da de kjørte forbi torsdag formiddag.

Perry Ottesen i Re kommune håper vedkommende melder seg, eller at folk som kan ha sett noe sier i fra. Han mener man bør henvende seg til politiet. – Dette er en politisak, etter mitt hode hvert fall.

180416_POLITI_TRINE_BERG (4)

IKKE EN POLITISAK: – Jeg har ingen paragrafer i straffeloven til anvendelse ved søling av maling, forteller lensmann på Revetal Trine Berg. Foto: Stian Ormestad.

Lensmann Trine Berg deler oppfordringen om å melde seg, men ikke at dette er en politisak.

– Det er ikke straffbart å miste et malingsspann, så dette er ikke noe politiet vil prioritere å bruke tid på, forteller hun til ReAvisa.

Skulle det vise seg at det er snakk om skadeverk, er det en politisak. Da må det komme en anmeldelse fra de berørte parter.

Hun oppfordrer partene om å komme sammen og gjøre opp i minnelighet. Mest sannsynlig er det en forsikringssak, ikke en politisak.

– Dette er nok snakk om et uhell, og har ingenting med politiet å gjøre.

Hun håper et oppslag i lokalavisa gjør at den uheldige bilisten melder seg.

– Vedkommende får henvende seg til en offentlig instans, enten det er kommune eller politi, så får kommune og politi snakkes oss i mellom. Det ordner seg!

Varselskiltet blir stående så lenge malinga er der, også for å varsle om mildt sagt forvirrende veimerking inn til Revetal 3.

120816_MALINGSSOL_1

FARE! Skiltet skal advare bilister mot forvirrende veimerking. Foto: Stian Ormestad.


 

– ANNONSE –