Sjur Gran er Ridder av Re – se video

REVETAL: Sjur Gran (68) hedres for sin innsats som kjøpmann og ildsjel bak Revetal som handelssenter, møteplass og varmestue for Re og en etter hvert stor omegn.

I en høytidlig seremoni under åpningen av Re Middelalderdager ble det avslørt hvem som er årets Ridder av Re:

Sjur Gran (68) fra Revetal.

– Det er jo selvfølgelig veldig hyggelig å bli gjort stas på, sier Sjur til ReAvisa etter at ridderkappe og diplom var overrakt. – Men jeg kommer nok ikke til å sprade rundt så mye og skryte av dette – det er ikke helt sånn jeg er, veit du.

HØVDINGEN: Ordfører Thorvald Hillestad er i ferd med å avsløre hvem som er årets Ridder av Re. Foto: Stian Ormestad.

Akkurat det nevnte også ordfører Thorvald Hillestad i sin tale:

– Så er altså ikke kjøpmannen på Revetal en forfina snobb som sprader rundt i tverrsoversløyfe og ser sånn ut.

– For deg er det like naturlig å sope og vaske og pakke varer og snakke med alle – som det er å ta de store business-beslutningene. Det snakker folk om, og det syns de er veldig flott med deg, taler Hillestad.

RIDDER AV RE: Sjur Gran (68), slås til Ridder av Re av ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stian Ormestad.

Flere foreslo Sjur Gran til Ridder av Re, og i innstillingen sto det blant annet:

«Sjur er en verdig ridder for alt han har gjort og gjør i kommunen vår – både innen handel og på andre arenaer. Han er alltid blid, serviceinnstilt, snill og imøtekommende.»

«Han har sammen med andre laget en varmestue for alle midt i sentrum av Re og det benyttes flittig utover kommunens egne innbyggere, det er med på å demme opp for mye ensomhet og det er reell folkehelse».

I en uttalelse fra juryen, som hadde en vanskelig oppgave i å velge blant sju sterke forslag, heter det:

«Sjur Gran har vært den viktigste personen for utviklingen av Revetal. Revetal er i dag ikke bare et kommunesentrum for Re kommune, men fra mange steder i Vestfold kommer mennesker for å handle og treffe kjente på dette senteret.»

«Sjur har ved sin innsats bidratt til at mange har fått anledning til å realisere sin drøm om å starte egen butikk og virksomhet. Sjur har hjulpet mange i gang, og veksten på Revetal har bidratt til å trekke nye virksomheter til Re kommune.»

«Etableringen av vaffelbua er et av mange eksempler på et kjærkomment tilskudd til alle lag og foreninger i Re. Dette tiltaket er med på å styrke frivilligheten i Re. Åpenhet for frivillig arbeid gjennom dette tiltaket, bidrag fra butikken ved loddsalg, spons, med mye mer, har kommet godt med for mange organisasjoner og lag.»

«Sjur har også markert seg utenfor Re sine grenser. Det har vært med å sette Re og Revetal på kartet. En verdig Ridder av Re!»

120216_RIDDER_AV_RE_SJUR_GRAN_2 (2)

STILLER OPP: Støtten til lag og foreninger i Re er gull verd – alt fra vaffelrøre til spons i reine kroner og øre. Et synlig bidrag er vaffelbua som har kommet opp rett ved inngangen til Re-torvet – på Sjur Gran sitt initiativ. Arkivfoto.

Til ReAvisa forteller Sjur at han ikke ville bli kjøpmann som liten.

– Jeg vokste opp i butikken i krysset her på Revetal, og var som guttunge drittlei alle oppgavene vi ble satt til hele tida. Etter militæret jobba jeg i det som var den tidas største landhandel i Svarstad, så ble gnisten tent likevel, og jeg tok over her på Revetal. Etter det har jeg aldri angra et eneste sekund.

Sjur sitter godt i det i dag, han er flink til å få til ting – også økonomisk. Men det er ikke kroner og øre som er det viktigste.

– Det å skape noe, det er det som teller. At vi får til ting på Revetal. Da kan vi gi tilbake til lokalsamfunnet vårt, sier Sjur – som alltid har vært en spandabel sponsor og bidragsyter.

Det er viktigere enn noen gang før, mener han. – Nå som kommuneøkonomien er såpass skrall, er det helt nødvendig med et næringsliv som makter å bidra til lag og foreninger.Tre reinger er tidligere blitt slått til ridder av Re:Se video fra Re middelalderager 2016: Barnas dag!

Husk også den magiske Instagram-konkurransen – bilder kan postes hele middelalderhelga fram til klokka 14.00 søndag – husk å merke bildene med #remd_magi og #reavisa. Vinneren kåres klokka 14.30 søndag.

Her er bildene i konkurransen så langt:

[enjoyinstagram_mb]

Les mer om alt som skjer i løpet av middelalderhelga i denne saken.

Sorry, there are no polls available at the moment.
,