Se video fra Re middelalderdager 2016: Barnas dag!

REVETAL: Nesten 1.000 barnehage- og skolebarn reiser tilbake i tid – for å lære, leke og ha det gøy sammen.

De niende Re middelalderdager er fra fredag 12., lørdag 13. til søndag 14. februar 2016. Les mer om alt som skjer i løpet av middelalderhelga i denne saken.

110216_RE_MIDDELALDERDAGER_2

DRAGEN PER: En skummel drage, tror han sjøl. Barna mener han er morsom. Foto: Stian Ormestad.

I skoleuka før middelalderhelga er det barnas dager:

Onsdag og torsdag er barnehagebarn og 1. klassinger til og med 4. klassinger i full sving på ni forskjellige aktivitetsstasjoner på middelalderområdet.

Fredag er det Middelalderturnering for 5., 6. og 7. klasse. Totalt blir det oppunder 1.000 barn fra hele Re.

110216_RE_MIDDELALDERDAGER_1

KAPPLØP: Jaran Hiim-Tveiten (6) og Olivia Grytnes Thornquist (6) løper om kapp over tømmerstokkene, til vill jubel fra klassekameratene. Foto: Stian Ormestad.

Alexander Torheim-Jensen (9) i 4. klasse på Røråstoppen skole er blant de aller første som får lov å skyte pil og bue torsdag morgen. Han elsker Re middelalderdager.

– For det første, vi får fri fra skolen littegrann. Også kan vi leke og sånt.

Natalie Fiskerstand (9) i 4. klasse på Solerød skole skriver navnet sitt med runer. Det har hun gjort før, og det er veldig lett. Likevel er hun glad for at det ikke er sånne bokstaver vi bruker til vanlig.

110216_RE_MIDDELALDERDAGER_3

TAUTREKKING: Det gjelder å holde tunga rett i munnen! Foto: Stian Ormestad.

Av alle aktivitetene på middelalderområdet, trenger ikke alle være like avanserte for å være populære. Det er hopping i høyet, det er tautrekking – og to tømmerstokker gjør også nytta si.

Jaran Hiim-Tveiten (6) og Olivia Grytnes Thornquist (6) i 1. klasse på Solerød skole løper om kapp over tømmerstokkene, til vill jubel fra klassekameratene.

Fredag kveld åpner Re middelalderdager 2016 for alle – med mer moro for barna – og de voksne. Les mer om Re middelalderdager 2016 i denne saken.

[enjoyinstagram_mb]

Sorry, there are no polls available at the moment.
, ,