Sjekk alt som skjer under Re middelalderdager 2016

ReAvisa_Remiddelalderdager_081_NETT

SLAGET PÅ RE: Søndag 14. februar klokka 13.00 re-konstrueres Slaget på Re i 1163. Foto: Håkon Westby.

REVETAL: For niende året på rad inviteres det til Re middelalderdager, på middelalderplassen på Revetal.

Barnehage- og skolebarn har allerede reist tilbake i tid onsdag og torsdag denne uka. Les mer og se video i denne saken. Programmet for resten av helga er som følger:

Fredag 12. februar åpner markedshallen klokka 17.00 og er åpen til klokka 20.00. Hele middelaldermarkedet er i år samla under et tak på festivalplassen.

Fra klokka 17.00 er det også musikk i Storteltet Den gyldne hane ved middelalderbandet Ramashang, spikk og fanteri med gjøglergruppen Bastardus Sans, og et magisk show med Magicurty – brasilianeren som innreder en tryllelåve på Øvre Bagstevold gård.

Klokka 18.00 er det offisiell åpning på markedsplassen ved ordfører Thorvald Hillestad – og det avsløres hvem som blir årets Ridder av Re. Sju kandidater var foreslått innen fristen gikk ut i januar – les mer om kandidaturet i ReAvisa, februar 2016.

Klokka 18.30 til 19.15 er lystien “Lys i mørket” åpen, det blir mer musikk og moro, før nok et spektakulært ildshow med TRIX på middelalderplassen fra klokka 19.30. Dette koster en femtilapp i inngang.

ReAvisa_Remiddelalderdager_076_NETT

MIDDELALDERFEST: «Det middelaldrende boybandet Convoy» spiller opp til dans på middelalderfesten, heter det i programmet til Re middelalderdager 2016. Foto: Stian Ormestad.

Lørdag åpner middelaldermarkedet klokka 11.00 og holder åpent til klokka 15.00. 

I tillegg til abligøyer med gjøglergruppen Bastardus Sans, middelalderbandet Ramashang og magisk show med Magicurty, kommer også Tunsberg Leikaring for å danse på markedsplassen – les mer om leikarringen i ReAvisa, februar 2016.

Det blir to forestillinger med dukketeateret “Mester Jakel og babyen”. Alle aktivitetsstasjoner for barn er oppe fra klokka 12.00 til 15.00, her koster et aktivitetskort en femtilapp.

Klokka 14.00 møtes ridderne av det runde bord: – Vi ønsker velkommen til spennende gjester som skal diskutere rundt tema makt.

ReAvisa_Remiddelalderdager_lor_024_NETT

MINIBAGLER’N: Blir det snø, blir det Bagler’n – og Minibagler’n for de minste. Foto: Stian Ormestad.

Første start for barneskirennet Minibagler’n går klokka 12.00, og rennet varer helt fram til klokka 15.00. Bagler’n, for ungdom og voksne, går av stabelen klokka 13.00 – et skirenn med historisk sus. Forutsatt at det er snø nok til å kjøre opp løype.

Det blir tradisjonen tro afterski på Restauranten, før middelalderfest i Storteltet Den gyldne hane. Magicurty tryller i gang godstemningen før «det middelaldrende
boybandet Convoy» spiller opp til dans. Her der det aldersgrense 20 år, og det koster 200 i inngang.

110216_RE_MIDDELALDERDAGER_2

DRAGEN PER: En skummel drage, tror han sjøl. Barna mener han er morsom. Foto: Stian Ormestad.

Nytt av året er program for søndagen: Middelaldermarkedet er åpent fra klokka 11.00 – 15.00.

Også på søndag er mulig å gå Minibagler-løypa, aktivitetsstasjonene er åpne fra klokka 12.00, det blir gjøgling, magisk show – og magikerskole med Magicurty fra klokka 12.00 for barn i alderen 8-13 år – mer info finner du i Re middelalderdager-programmet.

Klokka 13.00 er det duket for den niende re-konstruksjonen av Slaget på Re – en gjenskapning av slaget i 1163.

Klokka 13.45 er det forestilling med middelalderdragen Per.

ReAvisa_Remiddelalderdager_RE75_012_NETT

KJEPPHESTLØP RE75: Søndag klokka 14.00 skal lokalpolitikerne få ri sine kjepphester. Foto: Stian Ormestad.

Klokka 14.00 er det kjepphestløp RE75 – der det er lokalpolitikerne som skal få lov å ri sine kjepphester i år. Sjekk RE75-legendens tips til politikerne i denne videoen.

Klokka 14.30 skal vinneren av den magiske Instagram-konkurransen kåres – bilder kan postes helt fram til klokka 14.00 samme søndag – husk å merke bildene med #remd_magi og #reavisa.

Her er bildene i konkurransen så langt:

[enjoyinstagram_mb]

Dette er det niende året med Re middelalderdager, og ordfører Thorvald Hillestad skriver følgende i forordet til årets program:

«Ni års bryllupsdag kalles gjerne keramikkbryllup. Kan jo tyde på at vi har med noe skjørt å gjøre som lett kan gå i knas. Det kan nok stemme. Vi er avhengig av de mange som tar tak for å få arrangementet opp å stå, hvor frivillig arbeid og sponsing er viktige stikkord. Det må være gjort et solid arbeid på forhånd som gjør at folk får lyst til å komme og som ser viktigheten av at kulturarven føres videre».

«En stor takk til dere alle!», skriver ordfører Hillestad.

Sorry, there are no polls available at the moment.